09 Dec 2018  

KBH: Spredte skyer, 4 °C

Grådighed på landet

Grådighed på landet

Et eksempel på hårdhændede metoder i handel med landsbrugsjord.

I vores nabolag har en enlig ung mand ønsket at købe en mindre landejendom med lidt jord til, liggende ude i det åbne land.

Hans drøm er at kunne have et lille værksted, hvor han kan pleje sin store interesse for biler af enhver art. Og senere stifte familie på landet.

Men på samme egn bor en landmand, som ikke kan tåle at se noget landbrugsjord gå sin næse forbi. Hans motto er: "Jeg byder 50.000 over."

Måske ialt 15 tidligere landbrugsbedrifter styres nu af et iskoldt I/S.

Således har han nu opkøbt både gårde, mindre ejendomme, statshusmandsbrug - og endda præstegårdsjord for næsen af andre. Måske ialt 15 tidligere landbrugsbedrifter styres nu af et iskoldt I/S.

Kan han så ikke bare beholde jorden og sælge huset fra - eventuelt med tre tønder land? Nej, han beholder husene og lejer dem ud - blandt andet til sine ansatte fra både Danmark og Østeuropa.

 På denne luskede måde slår han to fluer med et smæk: Han kan lade disse ofte udmærkede boliger indgå i forretningen og han undgår at få kritiske naboer, der måske kan finde på at tale dårligt om hans hårdhændede landbrugsmetoder. Han mener ganske enkelt, at hele området er "landbrugets erhvervsområde".

Manden er endda landboformand og burde gå forrest for at skabe mere liv og diversitet på landet.

De tilbageblevne borgere på egnen må oven i købet lide den tort, at de skal leve i giftige tåger fra hans oversprøjtede marker,  og i tilgift lide under støv, støj og stank fra 40-50.000 slagtegrise fordelt på fire af hans gårde.

Disse borgere er de facto stavnsbundne til deres værdiløse huse. Hvem ved sine fulde fem vil købe hus i et giftigt område? Det er ganske enkelt grundlovsstridigt (jævnfør paragraf 73).

Hele øvelsen munder ud i, at det åbne land og de mindre landsbyer bliver tømt for borgere. Det går ud over forretninger og erhvervsdrivende i området, måske lukker skolen og børnehaven - og til sidst går der end ikke en skolebus.

Vi trænger afgjort til en omfattende landbrugs- og landboreform - naturligvis med økologisk islæt - så mange flere borgere kan flytte på landet og få en meningsfuld tilværelse der.

Lad 100.000 økologiske landbrug blomstre over hele landet!

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


19. apr. 2018 - 08:13   19. apr. 2018 - 08:20

læserbrev

af Holger Øster Mortensen, Odder