30 Oct 2020  

KBH: Spredte skyer, dis, 6 °C

Fuld opbakning til OK17

Fuld opbakning til OK17

30 timers arbejdsuge er ikke blandt de forslag, fagbevægelsen har med til de kommende forhandlinger om OK17.

Tak til Arbejderen for at tage temperaturen på faglige tillidsfolk i forhold til Enhedslistens oplæg om 30 timers arbejdsuge (Arbejderen 23. december 2016).

Kravene til OK17 er udtaget for længst, og øverst står kampen mod social dumping. Den prioritering er vi helt enige i.

Svaret synes at være, at det er en vigtig diskussion, men at det ikke bliver prioriteret ved OK17. Det er vi helt på det rene med, det skriver vi faktisk selv i vores oplæg.

Kravene til OK17 er udtaget for længst, og øverst står kampen mod social dumping. Den prioritering er vi helt enige i, og Enhedslistens faglige medlemmer vil gøre deres for at få et godt resultat.

Om 30 timer bliver et hovedkrav til de offentligt ansattes overenskomster i 2018, ved vi ikke. Men vores debatoplæg er i hvert fald udgivet så betids, at det kan spille ind i debatten, når man til foråret begynder at diskutere kravene blandt de offentligt ansatte.

Men det er jo ikke Enhedslisten som parti, der bestemmer det. Det er en diskussion, medlemmer og tillidsfolk skal tage. Vi har bare forsøgt at komme med et nogenlunde gennemarbejdet oplæg, hvor der også er masser af fakta, som kan bruges i debatten på arbejdspladser og i fagforeninger.

Vi tror ikke, 30 timers arbejdsuge er det eneste svar på det store, pres arbejderklassen er udsat for i disse år. Men det har potentiale til at samle bredt, både dem der arbejder alt for meget, og dem der gerne vil have et job eller op på fuld tid.

Det rummer svar til de arbejdsløse, til børnefamilierne, til de mange, der trues af nedslidning og stress. Langt de fleste kan se sig selv i det, og det er nødvendigt, hvis vi skal mobilisere bredt.

Vi ser frem til en god debat på den faglige og politiske venstrefløj om, hvordan fagbevægelsen kan komme i offensiven.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


03. jan. 2017 - 08:20   03. jan. 2017 - 08:30

Læserbrev

af Finn Sørensen MF, arbejdsmarkedsordfører for Enhedslisten