04 Jul 2020  

KBH: Overskyet, let støvregn, 15 °C

Frontalt angreb på den danske model

Frontalt angreb på den danske model

Lars Løkke foreslår en lovfastsat mindsteløn, helt i tråd med EU's krav. Men det er vigtigt at forstå, at vi skal fastholde vores ret til selv at forhandle mindstelønnen.

Der er ingen tvivl om, at EU til stadighed presser Danmark til at indføre en lovfastsat mindsteløn, fordi EU hverken vil forstå eller respektere den danske aftalemodel.

Det stemmer desværre sammen med, at det er vedtaget i EU, at de enkelte lande skal have en mindsteløn og hvis ikke, skal EU-domstolen fastsætte en passende mindsteløn.

Det er vedtaget i EU, at de enkelte lande skal have en mindsteløn, og ellers skal EU-domstolen fastsætte en passende mindsteløn.

Endnu et bevis på, at EU taler med dobbelt tunge: På den ene side siger EU, at den danske model er unik. Men det, man reelt mener om vores flexicuritysystem, er de korte opsigelsesvarsler.

Hvis vi bliver påtvunget en lovfastsat mindsteløn, bliver det til laveste fællesnævner. Se bare Tyskland, hvor den lovfastsatte mindsteløn er otte euro (60 kroner) per time. Dette betyder, at otte til ti millioner tyskere har to eller tre job bare for at tjene til at betale de basale udgifter. Samtidig indføres der flere og flere minijobs og nul timers-kontrakter, som betyder, at man bliver tvunget til at have flere job.

Så nej tak til lovfastsat mindsteløn og indførelse af minijob. Ja tak til job og lønninger så man kan leve et anstændigt liv. 

Til alle politikere uanset "farve": Vi forlanger, at I arbejder og kæmper for, at EU respekterer vores danske og andre nationale modeller.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. apr. 2019 - 08:54   11. apr. 2019 - 09:00

Læserbrev

af Ole Nors Nielsen, kandidat til EU-parlamentsvalget for Folkebevægelsen mod EU