21 Apr 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 3 °C

Forsvar De Gamles By

Forsvar De Gamles By

De Gamles By på Nørrebro er truet område, og det er nødvendigt at finde svar på, hvordan den pantsatte jord kan erobres tilbage.

Guldbergs Plads ved De Gamles By på Nørrebro, som er et af de få grønne områder for de lokale beboere.
FOTO: em ha/CCO 1.0
1 af 1

Peter Schultz Jørgensen skriver om Københavnernes jord, at de sidste grønne arealer glider ud mellem fingrene på os.

Vi vil bevare De Gamles By, som et af de få steder på Nørrebro, hvor vi sammen med børn og børnebørn kan nyde træerne, græsset og blomsterne. 

Det er desværre alt for sandt. De Gamles By er et af de rekreative åndehuller og et grønt område for de lokale beboere og har nogle af bydelens få grønne pletter. Heriblandt et areal der kaldes "Nordpolen". Det er arealet ud til Frederiks Bajers Plads, og her står træer, som har stået der er fra før Nørrebro blev bebygget. 

"Nordpolen" er truet, fordi kommunen ønsker at bygge et centralt diabetescenter der. Det må ikke ske. Der skal findes en anden placering for diabetescenteret.

De Gamles By er også et af de 29 andre lokaliteter, der er i spil i forhold til Amager Fælled.
Ligesom Amager Fælled er "Nordpolen" med to byggegrunde også pantsat til salg og derfor truet. 

Et borgerinitiativ "Forsvar De Gamles By" ønsker at bevare "Nordpolen", og vi ønsker en helhedsplan for De Gamles By, hvor de grønne arealer bevares. Se mere på www.facebook.com/forsvardegamlesby/.

Desuden har kommunen lige besluttet at bygge en skole i De Gamles By. Ikke fordi der mangler en skole i lokalområdet, men fordi det var her, kommunen havde en plads til det.

Det er ikke godt for de børn der får en lang skolevej, men det er værre for alle os, der vil bevare De Gamles By, som et af de få steder på Nørrebro, hvor vi sammen med børn og børnebørn kan nyde træerne, græsset og blomsterne. 

Det er nødvendigt at finde svar på, hvordan vi kan generobre den pantsatte jord.

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. sep. 2018 - 08:27   07. sep. 2018 - 08:30

Læserbrev

af Torben Conrad, København, specialkonsulent