21 Apr 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 4 °C

Forbuddet mod Loyal To Familia

Forbuddet mod Loyal To Familia

Loyal To Familia-banden er en bande med mange indvandrere som medlemmer. Den har politiet nu forbudt. Men spørgsmålet er: Kan politiet det?

Det er temmelig problematisk, når statens voldsmonopol, politiet, har "forbudt" Loyal To Familia-banden. Arkivfoto.
FOTO: Scanpix Danmark STF/Ritzau Scanpix
1 af 1

Det er temmelig problematisk, når statens voldsmonopol, politiet, har "forbudt" Loyal To Familia-banden. Dels er det spørgsmålet, om man kan kalde Danmark et retssamfund, når etaten/Justitsministeriet således kan forbyde noget som helst, uden det borgerlige demokrati først har lovgivet på feltet.

Kan politiet fremover bare lave et forbud mod et politisk statement? Uden det borgerlige demokratis lovhjemmel?

Et andet problem er, at også individer uden tilknytning til Loyal To Familia alene ved samtale med medlemmer kan gøres strafskyldige.

Et tredje er den noget latterlige undtagelse, at eventuelle logotatoveringer gerne må fremvises på stranden om sommeren: Årstids-, temperatur- eller vejrligsbestemt?

Da jeg hørte om forbuddet, var min egen association forbundet mod hammer og segl i Polen, Ungarn, Letland og Litauen. Kan politiet fremover bare lave et forbud mod et politisk statement? Uden det borgerlige demokratis lovhjemmel?

Men det absolut største problem er den åbenbare racisme, dette forbud demonstrerer. Utallige er de hvide fortilfælde med vildt omkring sig skydende bandemedlemmer, HA, Banditos og så videre. Dem forbød politiet ikke. Skønt formentlig lige så kriminelle.

Kan vi heraf konkludere, at politiet er racistisk? At Justitsministeriet er det? At det samlede Folketing er det, hvis det ikke omgående kalder til retræte? At nationen er det? At vi, som er borgere i denne, er det?

Hvor er det, vi er på vej hen?

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


12. sep. 2018 - 08:39   12. sep. 2018 - 08:40

Læserbrev

af Kurt Schmidt, Tårnby