26 May 2019  

KBH: Spredte skyer, 14 °C

Flygtninge er ikke migranter

Flygtninge er ikke migranter

Nu mærker USA også følgerne af sine egne krigshandlinger. Karavaner af flygtninge er på vej mod USA.

USA har ført krig i Mellemøsten siden 2002: i Afghanistan, i Kuwait, i Irak og i Syrien. Har jeg glemt et land, Libyen, nåh nej, det ligger jo i Afrika.

Da den første karavane af flygtninge nåede Mexico City, var 80 personer forsvundet, så nogen ufarlig flugt er det ikke. 

USA's bomber har sendt mange millioner på flugt til Europa. USA har ikke selv mærket følgerne af bombningerne. Derimod har USA's indblanding på det amerikanske kontinent, hvor man blandt andet har støttet højreorienterede præsidenter, skabt desperate flygtningestrømme, der nu er på vej mod grænsen til USA.

Da den første karavane af flygtninge nåede Mexico City, var 80 personer forsvundet, så nogen ufarlig flugt er det ikke. Så kan de kalde dem migranter, der bare ønsker at få del i "den amerikanske drøm", nok så mange gange.

Det er ren desperation, der skaber folkevandringer til andre egne af verden, og som får hele familier med små børn til at forlade deres hjem i håb om en fremtid et andet sted.

Præsident Trump har allerede i sin relativt korte tid som præsident sat rekord i hjemløshed i USA. Antallet bare stiger og stiger, og teltbyer udenfor storbyerne breder sig.

Trump er med sin politik skyld i millioner af menneskers ulykke, både i og udenfor USA. Gad vide hvor længe det fortsætter.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. nov. 2018 - 08:42   13. nov. 2018 - 08:50

Læserbrev

af Kit Aastrup, Aarhus