25 Jun 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 20 °C

Falske informationer om Venezuela

Falske informationer om Venezuela

Den 3. september var Information gennemsyret af fake news og alternative facts inklusiv lederen om situationen i det hårdt prøvede Venezuela, Nedenstående læserbrev blev efterfølgende nægtet optagelse.

Den dybdeborende journalistik på Information er for alvor under nedsmeltning. Mage til uvederhæftig journalistik i lederen 3. september skal man lede længe efter. Et fuldstændigt knæfald for den massive misinformationskampagne markedsført af Trumf-administrationen i ledtog med den mest rabiate, fascistoide ultrahøjrefløj, hvis ledere citeres.

Siden Chávez-epoken har landet været skydeskive for USA-imperialismens terrorkrig.

Siden Chávez-epoken, kendetegnet af et enestående eksperiment med opbygningen af en social velfærdsstat med brug af oliemilliarderne, har landet været skydeskive for USA-imperialismens terrrorkrig, finansieret fra den amerikanske ambassade direkte til betalte lejetropper, oplært i Miami og eksperter i at skabe død og ødelæggelse.

De voldsomste terroraktioner – med angreb på ministerier, hospitaler, sociale projekter med videre og drab på primært Chavez-tilhængere og -embedsfolk, man har set i Latinamerika. En voldelig terrorkrig og økonomisk blokade, som har ført landet ud i krise og økonomisk kaos, en situation som skal give USA lejlighed til intervention. Drømmescenariet for USA.

Flygtningestrømmene, der tales om, er også fake news. Op til 67 procent af dem består af colombianere ifølge de seneste analyser. FN's flygtningeagentur UNHCR opregner totaltallet til 1,5 millioner, og ikke 2,3 som i sensationsartiklen inde i bladet. Så ja, Corbyn, som i årevis har fulgt situationen i udviklingslandet Venezuela, har selvfølgelig ret.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


19. sep. 2018 - 08:43   19. sep. 2018 - 08:50

Læserbrev

af Hanne Leni Andersen, journalist og forfatter