12 Dec 2018  

KBH: Spredte skyer, 4 °C

Fælles europæisk kampagne mod skattely

Fælles europæisk kampagne mod skattely

Enhedslisten europapolitiske delprogram skal danne grundlag for det kommende valgprogram.

Arbejderen efterlyser i sin dækning af Enhedslistens årsmøde diskussion af valggrundlag til det kommende parlamentsvalg og så gerne, at EU havde fyldt mere på årsmødet.

Enhedslisten indleder en fælles kampagne mod skattely sammen med spanske Podemos, franske La France Insoumise, portugisiske Bloco de Esquerda og det svenske Vänsterparti.

Jeg er også selv utålmodig efter at komme i gang med at arbejde for, at Enhedslisten i valgforbund med Folkebevægelsen får et godt resultat.

Men vi står ikke på bar bund. For blot to år siden vedtog Enhedslisten et omfattende europapolitisk delprogram efter grundig debat. Det kommer til at danne grundlag for det aktuelle valgprogram. 

Men allerede nu indleder Enhedslisten en fælles europæisk kampagne mod skattely sammen med spanske Podemos, franske La France Insoumise, portugisiske Bloco de Esquerda og det svenske Vänsterparti.

Partierne vil både i EU-parlamentet og i de nationale parlamenter fremsætte forslag til en effektiv indsats mod skattely.

På årsmødet handlede en anden vigtig debat om Enhedslistens 100 dages program, hvor der  under overskriften "Europæisk samarbejde til gavn for mennesker og miljø"  blandt andet foreslås:

  • at der vedtages en social protokol, der sætter lønmodtagerrettigheder over den frie bevægelighed og beskytter løn- og arbejdsvilkår,
  • at Danmark skal nedlægge veto over for handelsaftaler som for eksempel TTIP, som forringer lønmodtagerettigheder, miljøstandarder og forbrugerbeskyttelse,
  • at alle nye forslag fra EU skal godkendes af Folketinget og først vedtages efter en grundig høringsperiode,
  • at Danmark skal foran og udfordre EU's regler, når det gælder om at sikre sunde fødevarer, dyrevelfærd og forbyde hormonforstyrrende stoffer. Eller når det gælder stop for social dumping, strammere regler for transport med mere.

Læs mere her:

https://enhedslisten.dk/2018/05/03/enhedslisten-lancerer-faelles-europae...
https://enhedslisten.dk/100-dage

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. maj. 2018 - 08:42   11. maj. 2018 - 08:50

Læserbrev

af Lole Møller, medlem af Enhedslistens europapolitiske udvalg og Folkebevægelsen