19 Apr 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 14 °C

EU styrer os

EU styrer os

Hvis det går så ufatteligt godt, som statsministeren siger, så burde der jo være råd til mere velfærd.

Er der ingen, der har undret sig over, at både stat, kommuner og regioner skal blive ved med at spare, selv om økonomien buldrer derud af?

Med Finanspagten i 2012 gav statsminister Helle Thorning  EU-kommissionen hals- og håndsret over finansloven. 

Statsminister Lars Løkke siger, at det går rigtig godt i Danmark. Økonomien går simpelthen strygende. Der bliver bygget hele nye bydele, og vi bliver snart nødt til at hente udenlandsk arbejdskraft hertil fra Kina og Indien.

Så skulle man jo tro, at der igen er råd til mere velfærd så børn, handikappede og gamle kan blive passet ordentligt, og at man kan fjerne kontanthjælpsloftet og hæve folkepensionisternes rådighedsbeløb med mere? Men nej, det sker ikke.

For EU styrer økonomien i Danmark. Med Finanspagten i 2012 gav statsminister Helle Thorning  EU-kommissionen hals- og håndsret over finansloven. Den skal nemlig hvert år forhåndsgodkendes af EU, og EU-kommissionen kan diktere, hvor mange penge, der skal bruges på pensioner, kontanthjælp  og velfærdsydelser med videre.

EU har krævet procentvise besparelser hvert eneste år. Det bliver udmøntet i Budgetloven, som bestemmer, at regioner og kommuner skal spare hvert år – og blive ved med det. Selv om der er økonomi til at hæve beløbene.

Derfor får vi den groteske situation, at samfundet bliver rigere og rigere, og samtidig bliver de fattige fattigere og fattigere. Skal det ændres, må danske politikere træde ud af EU’s skygge. Hvis de ikke kan eller vil det, må vi overveje om vi fortsat skal være medlem af Den Europæiske Union.

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


18. okt. 2018 - 08:08   18. okt. 2018 - 08:10

Læserbrev

af Kit Aastrup, Aarhus