23 Jul 2019  

KBH: Spredte skyer, 22 °C

EU opfører sig barnligt

EU opfører sig barnligt

EU har opført sig barnligt med hensyn til Storbritanniens exit. Man har virkelig malet fanden på væggen og gjort en fjer til flere høns.

EU’s håndtering af brexit har været ekstrem dårlig og uetisk. De har gjort Storbritanniens udgang af EU meget mere kompliceret, end den burde have været. For eksempel da de ikke ville lade Storbritannien få en ordentlig "skilsmisse-aftale".

Den aftale, EU kom med, ville stadigvæk binde landet til det indre marked og toldunionen, som Storbritannien ville ud af. Hvis så mange mennesker i underhuset stemte nej, tyder alt på, at den har været dårlig.

EU’s håndtering af brexit har været ekstrem dårlig og uetisk. De har gjort Storbritanniens udgang af EU meget mere kompliceret, end den burde have været. 

Før EF havde de fleste lande interne aftaler, så hvorfor skulle vi ikke kunne have dem igen? Bare fordi Storbritannien er gået ud af EU, betyder det ikke, at vi skal stoppe kommunikationen fuldstændigt.

EU har udelukkende gjort det for at afskrække andre lande, så de ikke tager samme beslutning. EU kommer til at blive svækket af Storbritanniens udgang, de vil miste en stærk fortaler for frihandel og liberalisering af det indre marked.

De vil komme til at mangle Storbritanniens store opbakning til handelsaftaler med lande udenfor EU. Magtbalancen i Ministerrådet ændres ved brexit. Det vil øge presset på andre lande, for eksempel Tyskland, da de skal spille en mere fremtrædende rolle i EU's udenrigs- og sikkerhedspolitik.

Alle de faktorer gør det svært for EU at acceptere og respektere briternes valg. EU har derfor taget den umodne beslutning at gøre det så svært for Storbritannien som muligt. Selvom EU bliver hårdt svækket, giver det dem ikke ret til at opføre sig så barnligt, som de har gjort.

Storbritannien siger ikke, at de ikke vil holde handlen oppe og lukke sig inde i deres eget land, mens de bygger mure op omkring sig. Man kan fortsat handle med Storbritannien og lade landet forlade EU, uden at det giver så mange konsekvenser. Faktisk kan det forbedre handlen, ved at man kan gå tilbage til de gamle handelsmetoder. Vi kan lære en masse af EU's barnlige håndtering af brexit. Man skal ikke tro på alt, man hører. EU kan også fejle.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


12. feb. 2019 - 08:15   12. feb. 2019 - 08:20

Læserbrev

af Jasmine Maria Holming Werner og Line Klint Hansen, 8.c på Lillevang Skole, Allerød