23 Aug 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 19 °C

EU er ikke noget fredsprojekt

EU er ikke noget fredsprojekt

Den europæiske våbenindustri tjener styrtende med penge og ønsker sig ovenikøbet en EU-hær. Svar på artiklen "EU fredens projekt?"

EU og USA bevæbner Saudi-Arabien, verdens største islamiske stat. Her oliestaten Saudi-Arabiens kronprins Mohammed bin Salman.
FOTO: Stringer/AFP/Ritzau Scanpix
1 af 1

Fra 1945 til 1990, deltog Danmark i 17 fredsbevarende FN-aktioner. Fra 1990 og til i dag er Danmark en krigsførende nation med 76 ikke-fredsbevarende aktioner – uden FN’s billigelse. Tænk blot på Kosovo, Serbien, Irak eller vores håndtering af Mellemøsten, som ligger i ruiner, hvilket er årsagen til de kolossale flygtningestrømme. Mellemøsten er i dag hærget af bevæbnede løsrevne bander samt af IS, Taleban og Al Qaeda. Nej, EU er ikke og har aldrig været fredens projekt.

Danmark deltager i våbenindustriens krige, helt uden brug af en EU-hær.

Den Europæiske våbenindustri tjener formuer på de unge, som kommer hjem med ar på krop og sjæl, betalt af os. For våbenindustrien er en kold eller varm krig det samme, bare de kan omsætte deres dødbringende isenkram.

Angående kampen mod terrorisme så bevæbner EU og USA Saudi-Arabien, verdens største islamiske stat. Saudi-Arabien er et middelalderligt diktatur med offentlig piskning af unge piger, der har "ladet sig voldtage”, samt stening og halshugning.

Dette frygtelige system støtter i stor stil terrorister i hele verden. For EU og USA er det helt o.k., konflikter øger våbenindustriens omsætning.

Et er, at politikerne bevidst lukker øjnene for fakta i håb om givtige jobs i EU eller NATO; men hvor længe kan de bilde dig og mig ind, at EU er fredens projekt, samtidigt med at de efterkommer våbenindustriens ønske om en EU-hær?

Husk: I modsætning til de folkevalgte i EU-parlamentet så har de multinationale selskaber direkte adgang til de ikke-folkevalgte EU-kommissærer. Firmaet Monsanto, som via våbenindustrien slog sig op i Vietnamkrigen ved at sprøjte gift på kvinder, børn, landsbyer og marker, fik EU's tilladelse til giftstoffet Roundup, på en rapport, der var fremstillet af firmaet selv.
 
Våbenindustrien ønsker en EU-hær. EU-kommissionen siger aldrig nej til et multinationalt selskab. Politikerne siger altid ja til Kommissionen med begrundelsen: Hvis vi ikke afgiver vores indflydelse, så står vi uden for indflydelse. Får man indflydelse ved at afgive indflydelse?

Danmark deltager i våbenindustriens krige, helt uden brug af en EU-hær.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


15. mar. 2019 - 08:22   15. mar. 2019 - 08:30

læserbrev

af Anders Liljensøe, Glamsbjerg