21 Nov 2018  

KBH: Spredte skyer, 5 °C

Er USA villig til at dræbe millioner af børn?

Er USA villig til at dræbe millioner af børn?

Hvem er ansvarlig for giftgasangrebet i Syrien) Hvem har noget at vinde ved et sådant angreb?

På et kabinetmøde den 9. april i Det hvide Hus truede USAs præsident Donald Trump med, at der vil blive truffet "store beslutninger" som svar på situationen i Syrien. Damaskus vil have en stor pris at betale for angrebet på uskyldige borgere i byen Dhouma, udtalte Trump.
FOTO: NICHOLAS KAMM/AFP/Ritzau Scanpix
1 af 1

Igennem hele den syv år lange krig i Syrien har USA og ukritiske medier igen og igen udpeget al-Assad som skurken, der blandt andet anvender giftgas.

USA's FN-stridige Irak-krig kostede formentlig 1,5 millioner irakere livet.

Kendsgerningen er imidlertid, at det syriske styre for tiden har meget lidt eller intet at vinde ved at anvende giftgas. Mens det for oprørerne/terroristerne forholder sig stik modsat.

Krigens psykologi

Oprørerne i Syrien, som er støttet af Vesten,  står lige nu overfor et endeligt nederlag, og pseudo-borgerkrigen kunne være afsluttet om kort tid. Hvis ikke blandt andet USA og Israel ønskede det anderledes.

Også det aktuelle giftgasangreb er formentlig alene udført på grund af dets magtfulde psykologiske effekt til fordel for oprørere og Vestens krigshøge.

Folkedybet lader sig - trods bitre erfaringer - let forføre i disse år, når kyniske manipulatorer trykker på de rigtige psykologiske knapper. 42 børn døde angiveligt forleden af et (oprørsudført?) giftgasangreb i Syrien, hvilket uden det mindste bevis har fået USA til true al-Assad med mere krig.

Irak-krigens ofre er glemt

Glemt er de 500.000 børn, der døde i Irak som følge USA's sanktioner i forbindelse med den første Golfkrig i begyndelsen af 1990’erne. Om hvem USA's daværende udenrigsminister udtalte,  at det var en pris USA var villig til at betale.

USA's FN-stridige og uafsluttede Irak-krig - baseret på endeløse løgne, krigsforbrydelser og bedrag - kostede formentlig 1,5 millioner irakere livet, primært civile (inklusiv titusindvis af børn). Samt medførte - og medfører fortsat - ufattelige lidelser for millioner af mennesker, flygtningestrømme og terrorisme i Europa. Russia Today’s omtale af seneste giftgasangreb kan læses via link her: https://www.rt.com/news/423655-syria-assad-no-motive-douma-attack/
 
 

 

12. apr. 2018 - 08:44   12. apr. 2018 - 08:50

Læserbrev

af Jesper Petersen, Haslev