05 Jun 2020  

KBH: Spredte skyer, 12 °C

En utopi

En utopi

De politiske mål må være: lighed, frihed, økologi, socialisme og kommunisme.

Da jeg var omkring 14 år og begyndte at interessere mig for politik, gik det hurtigt op for mig, at jeg var kommunist. Og for første gang siden 1917 gik verden fra slavesamfund til et samfund, hvor arbejderne og bønderne fik magten. 

Jeg drømmer om og håber på en bedre verden. Hvor mennesket kan leve i fælleskab med hovedvægt på solidaritet og harmoni mellem krop og ånd.

Da Lenin begyndte at studere Marx' værker - nok den største filosof, vi har haft nogensinde - lykkedes det ham at gennemføre den store russiske oktoberrevolution i 1917, og et håb om en bedre verden.

Da jeg var omkring 17 år, begyndte jeg at interessere mig for kampkunst. Det var stilarterne inden for taekwondo og hapkido, der tiltalte mig. Lige siden da har jeg dyrket de former for kampkunst.

Indenfor hapkido og taekwondo er der fem læresætninger: tillid, respekt, tålmodighed, beskedenhed og en verdenskærlighed for et godt samfund.

Som jeg ser verden i dag, må de politiske mål være: lighed, frihed, økologi, socialisme og kommunisme.

Når vi kigger på verden, er miljøkatastrofer en meget stor fare for, at jorden vil gå under. Og samtidig er uligheden vokset blandt mennesker i verden. Bare tag Danmark, hvor 70.000 børn lever i fattigdom. Og USA skylder billioner af kroner til Kina. Som de aldrig vil kunne betale tilbage.

Så i min tese er der nogle kræfter i Vietnam, Kina og Korea, som er kommunistiske idealer. Som jeg tror på, kan vinde en dag via mine fem læresætninger fra hapkido og taekwondo.

Det er mine drømme og forhåbninger om en bedre verden. Hvor mennesket kan leve i fælleskab med hovedvægt på solidaritet og harmoni mellem krop og ånd.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


22. mar. 2019 - 08:34   11. apr. 2019 - 13:53

Læserbrev

af Claus Holmstrand Johansen, Korsør, medlem af DKP