25 Sep 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 12 °C

En sejr for Randers

En sejr for Randers

Det bliver nu muligt for borgerne i Randers at beslutte om byen skal have flere borgerlige prestigeprojekter. Det kan de gøre ved ikke at stemme borgerligt.

For nylig stemte et flertal i Randers Byråd for Velfærdslistens forslag om at udskyde "Hal 4" til efter valget, så borgerne får chancen for at sige ja eller nej til prestigeprojektet, når de vælger et nyt byråd. Det er en stor sejr for Randers.

Venstre og Dansk Folkeparti har forsøgt at gennemtvinge borgmesterens personlige prestigeprojekt "Hal 4" med et falsk flertal

Venstre og Dansk Folkeparti har forsøgt at gennemtvinge borgmesterens personlige prestigeprojekt "Hal 4" med et falsk flertal, der kun er opstået på grund af to socialdemokratiske overløbere. De to partier har aldrig har været i nærheden af at få et flertal af vælgerne. Tilsammen fik de under 42 procent af stemmerne.

Det er derfor en stor sejr for demokratiet, at folk nu får chancen for at sige ja eller nej til det rekorddyre prestigeprojekt, når de vælger et nyt byråd.

Men det skal vælgerne ikke have, mener Claus Omann Jensen (V). Derfor har han bebudet, at han vil bruge det falske flertal, hvis det genopstår på byrådsmødet den 2. oktober, til at fratage vælgerne retten til at afgøre spørgsmålet.

Men hvorfor må vælgerne ikke få det afgørende ord?

Der kan kun være ét svar. Omann ved, at folk i Randers ikke gider flere prestigeprojekter. Folk vil hellere have velfærd. Derfor ved han også, at vælgerne ikke vil give et flertal til de partier, der vil spilde 130 millioner kroner på "Hal 4".

Derfor har Omann så travlt. Han vil have spaden i jorden, inden vælgerne om lidt vælter ham som borgmester. Ellers bliver Omann-hallen ikke til noget. Det er panik før lukketid - og ekstremt udemokratisk.

Jeg håber, at der sidder en eller to i Venstre eller Dansk Folkepartis byrådsgrupper, der kan se, hvor langt ude det er, og sætter en stopper for Omanns udemokratiske planer.

Omann mener, det vil være et nederlag, hvis vælgerne får det afgørende ord.

I Velfærdslisten mener vi, det vil være en stor sejr for demokratiet - og dermed også for Randers!

29. sep. 2017 - 08:21   29. sep. 2017 - 08:30

Læserbrev

af Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten