05 Jun 2020  

KBH: Spredte skyer, 12 °C

En sandhed med modifikationer

En sandhed med modifikationer

Når Nikolai Wammen rundt om på stationerne slår sig op på, at han går ind for, at velfærd kommer før alt andet, må det siges at være en socialdemokratisk sandhed med modifikationer.

FOTO: Jesper Park van der Schaft
1 af 1

Folketingsvalgkampen er gået i gang. Lige nu er der store plakater rundt omkring, hvor Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen siger: "Velfærd først".

Det er en sandhed med modifikationer efter min mening. 

De gamle socialdemokrater ville vende sig i deres grav, hvis de kunne se, hvordan partiet nu gør mere skade end gavn for vores udsatte borgere.

Jeg spørger, om Socialdemokratiet skaber velfærd, når partiet har stemt for zoneforbud til hjemløse? For hvis hjemløse sover som enkeltpersoner eller to-tre sammen i soveposer, og har mad og drikke på sig for at holde varmen, så betragtes det som en utryghedsskabende lejr – også selv om de bare sover. De hjemløse kan få karantæne og bøde for at være i deres egen kommune. Så nej, det er ikke velfærd.

Jeg spørger, om Socialdemokratiet skaber velfærd, når partiet går ind for, at mennesker med handicap, fordi de er på kontanthjælp eller på førtidspension, ikke selv må bestemme, hvor de bor? For Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard (S), som også er formand for Kommunernes Landsforening, har givet besked på, at der skal rives yderligere beboelsesbygninger væk i "ghettområdet” Gelleupparken, fordi der blandt andet er mange mennesker på førtidspension eller på kontanthjælp, som bor i det ovennævnte område. Så nej, det er ikke at skabe velfærd.

Jeg spørger, om Socialdemokratiet skaber velfærd, når de ikke vil af med kontanthjælpsloftet, men kun vil have en ydelseskommission, som kigger på kontanthjælpsloftet? For vi har jo læst at flere og flere børn bliver ramt af fattigdom på grund af deres forældre er ramt af kontanthjælpsloftet. 64.500 børn er under fattigdomsgrænsen! Så nej, det er ikke at skabe velfærd – efter min mening – tværtimod!

Jeg spørger, om Socialdemokratiet har skabt velfærd, da partiet sammen med Radikale og SF indførte førtidspensions- og fleksjobreform?

Vi har jo gang på gang læst, at det er blevet sværere at få tilkendt førtidspension efter år 2013. Mange mennesker, som skulle have fået tilkendt førtidspension, har fået forværret deres lidelser (psykiske og/eller fysiske), efter at de kommet i ressourceforløb. Op mod 80 mennesker, som kunne have fået en rolig død med førtidspension, døde i ressourceforløb, eller før de skulle i gang med forløbet! Så nej, Socialdemokratiet skaber ikke velfærd.

Så det er en sandhed med modifikationer, mildt sagt, at Socialdemokratiet skaber velfærd. Jeg tror, at de gamle socialdemokrater, som i sin tid var med til at skabe velfærd for de svageste, ville vende sig i deres grav, hvis de kunne se, hvordan det nuværende parti gør mere skade end gavn for vores udsatte borgere. 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


22. mar. 2019 - 08:52   22. mar. 2019 - 09:00

Læserbrev

af Jesper Park van der Schaft, førtidspensionist, Aarhus