14 Aug 2018  

KBH: Let skyet, 18 °C

Det tyske valg

Det tyske valg

Hvis det højreekstreme Alternative für Deutschland skal bremses, må socialdemokraterne vende tilbage til deres oprindelige værdier, som et parti, der forsvarer de undertrykte.

Højrefløjen stormede ind i Forbundsdagen. Vælgerne har talt i Tyskland. Det indvandrerkritiske AfD fik et kanonvalg og er nu Forbundsdagens tredjestørste parti. Her ses de tre ledende repræsentanter for AfD
FOTO: AFP Photo / John Macdougall / Scanpix
1 af 1

De højreradikale Alternative für Deutschland (AfD) har fremgang i Tyskland med deres fremmedfjendskhed.... CDU og SPD har med deres arbejdsmarkedsreformer skabt en stor fattigdom i Tyskland, hvor millioner lever af et eller flere deltidsjob til laveste løn, og hvor de sociale ydelser er skåret ned eller fjernet. Ikke bare et tysk fænomen, men et problem overalt hvor kapitalismen hersker.

Socialdemokraterne er ved at udrydde sig selv alle steder. Valg efter valg går de tilbage, mødt med mistro af den klasse, der har født dem.

Og som i Tyskland har det også skabt en basis for højrefløjen overalt i Europa og USA og også herhjemme. Når socialdemokraterne eller socialister af forskellig art ikke mere slås for deres idealer men bytter dem ud med knæfald for det liberale udbyttersamfund, ja så udnytter højrefløjen det og udpeger syndebukkene: Indvandrerne.

Højrefløjen udnytter arbejderklassen og dens organisationers svaghed og den omfattende deklassering og tilbyder sine tilhængere en beskyttet status i nationens skygge. Men kun for de indfødte… resten skal enten ud af landet eller leve i apartheid og tage til takke med de mest beskidte jobs til laveste løn. Og hvem tjener så igen på det? I Tyskland, i Frankrig, i hele Europa og også i Danmark…

Socialdemokraterne er ved at udrydde sig selv alle steder. Valg efter valg går de tilbage, mødt med mistro af den klasse, der har født dem, men som nu igen føler sig svigtet. Wer hat uns verraten? Die Socialdemokraten… høres atter i gaderne

Skal det vendes, må SPD og Socialdemokraterne alle steder vende tilbage til udgangspunktet som et parti, der forsvarer de undertrykte i samfundet… og bryde deres frieri med den politiske liberalisme, som så heftigt klamrer sig til de markedskræfter, der skaber mere og mere ulighed og fattigdom.

Man kunne følge Labour og Cobyn i Storbrittanien, som nu bryder med EU og Blairs politik..

Men Socialdemokraterne har valgt at fri til Dansk Folkeparti, vores udgave af de højre-nationale Alternative für Deutschland. Og forsøger nu med en mere hård indvandrerspoltik. Men det er nyttesløst. Man kan ikke slå Dansk Folkepartis og regeringens kynisme og menneskeforagt, - den er grænseløs i sine bestræbelser på at sætte hegnspæle op imellem dem og os.

29. sep. 2017 - 08:28   29. sep. 2017 - 08:30

Læserbrev

af Keld Lund Andersen, Hjortshøj