26 May 2019  

KBH: Overskyet, 11 °C

Brændte politikere skyr ingen midler

Brændte politikere skyr ingen midler

Den almennyttige boligsektor er en hjørnesten i vores samfund, men nu skal den åbenbart også smadres. Anderledes kan man ikke læse den nye plan for de såkaldte ghettoer.

En række kommuner rammes hårdt, når regeringens ghettoplan træder i kraft. Her er det den almennyttige bebyggelse på Sigynsgade på Nørrebro i København,
FOTO: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
1 af 1

Endnu en gang forsøger vores politikere at løse ét konkret problem ved at straffe de mange, heriblandt ikke mindst den ganske almindelige 3F’er. 

Nu risikerer man at få jævnet sit hjem med jorden, hvis man er arbejdsløs, har gået i skole som loven kræver, ikke tjener lige så meget som naboen, eller er på deltid. 

Handlekraft eller dumhed?

Igen handler det om, at politikerne i deres jagt på flygtninge og indvandrere tager fejl af handlekraft og dumhed.

Stop nu med jeres vanvid og lad være med at smadre hele den almennyttige boligsektor. Sæt dog i stedet ind med uddannelse og oplysning.

Ja, der er sociale problemer i Danmark. Ja, der er for mange, der står udenfor arbejdsmarkedet. Men intelligent handlekraft ville være at sætte ind med uddannelse, oplysning og sociale indsatser overfor både etniske og ikke-etniske danskere, som ikke kan eller vil være med i fællesskabet.

I stedet skyder man så med spredehagl og sender kontanthjælpsmodtagere, dagpengemodtagere og lavtlønnede ud af de boliger, de har råd til at bo i.

Stop nu med jeres vanvid og lad være med at smadre hele den almennyttige boligsektor. Sæt dog i stedet ind med uddannelse og oplysning. Vi hjælper gerne med planlægning, hvis det er for svært for jer.

Hvor skal de fattige bo?

Og hvor har Christiansborg tænkt sig, at de mennesker skal flytte hen, når man begynder at rive boligblokke ned? De kommer med garanti ikke først i køen hos de private udlejere, som trods alt har billige boliger tilbage i byerne.

I stedet er de henvist til Låsby Svendsen og andre plattenslagere, som kan tjene godt på faldefærdige rønner på landet. Og kommer de først derud bliver der både bogstaveligt talt meget langt til det arbejdsmarked, de helst skulle blive en del af.


Man skulle tro, at Christiansborg havde lært af den såkaldte Roma-lov, tilknytningskravet, knivloven, hundeloven og de mange andre ugennemtænkte forsøg på at vise handlekraft som siden viste sig at være det makværk, alle med forstand på problemerne havde forudset.

Men nej: brændt barn skyr ilden, brændte politikere skyr ingen midler!

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. dec. 2018 - 08:11   07. dec. 2018 - 08:20

Læserbrev

Af Allan Busk på vegne af bestyrelsen i 3F Aalborg