17 Jul 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 12 °C

Ballings profeti

Ballings profeti

Den unge politimand i Olsenbanden-filmene må lære, at der er forskel på, hvornår man griber ind overfor forbrydere. Hvis de er store nok, skal man være varsom med at blande sig.

Gode, gamle Balling vender sig i sin grav, ryster på hovedet og udbryder:

– Unge mand, unge mand, lyt til en hårdt prøvet politimands råd: Når det drejer sig om milliarder, så skrider vi ikke ind, vi skriver rapporter – mange rapporter. Husk: Beløb af den størrelse hører ikke hjemme under politiet, det er politik, og politik, det skal vi ikke blande os i.

Vi er oppe mod magter, der overstiger vores forstand, selv Finanstilsynet lukker øjnene og ser den anden vej.

– Jamen det er da ulovligt, svarer den unge politibetjent.

– Ja, ja, ja, ja, det er der så meget der er. Hør nu efter: Politikerne hylede op om Europol, og at Danmark ville blive oversvømmet af pædofile lommetyve. Blev vi det? Nej. Der ser De, selv det uundværlige Europol tør ikke røre ved transaktioner. Vi er oppe mod magter, der overstiger vores forstand, selv Finanstilsynet lukker øjnene og ser den anden vej, Holm, det kan De lære meget af!

– Jamen hvis vi nu indkaldte PET, FET og Jægerkorpset, omringer Danske Bank og...

– Stop, stop. Holm, vil De så holde op! Gør vi det, så bliver vi aldrig forfremmet! Vi er oppe mod kræfter, så store at selv Europol lukker øjnene. Lyt til en erfaren efterforsker. Hvis politikerne kræver noget – bare roligt, det gør de ikke – men hvis, så finder vi en bagmand, en lille bagmand, en Svend for eksempel, et par af dem, der kontrollerede ham har de sparet væk – men Danske Bank, dem holder vi os langt væk fra, det er en ordre!

– Sandheden, vil De høre den?

– Ja tak.

– Hvem tror De interesserer sig for den? De har jo travlt med at putte problemerne ind i EU’s Bankunion.

– Kriminelle udveksler erfaringer i fængslerne. De fine herrer sidder i Bankunionen og udveksler givtige erfaringer – og vi betaler.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


02. nov. 2018 - 08:08   02. nov. 2018 - 08:10

Læserbrev

af Anders Liljensøe, Glamsbjerg