19 Jun 2019  

KBH: Spredte skyer, 19 °C

Børn på Sjælsmark venter på dig, Mette

Børn på Sjælsmark venter på dig, Mette

At være børns statsminister er ikke en nem opgave. Hvis du vil være børnenes statsminister, så skal du skal betragte alle børn som dine børn. Er du klar over, hvor mange børn der bor i udrejsecenter Sjælsmark?

FOTO: Hawar Azizi
FOTO: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Kære Mette Frederiksen!

Er du klar over, hvor mange børn der bor i udrejsecenter Sjælsmark? Er det okay for dig, at der bor cirka 90 børn i et udrejsecenter på dansk jord?

Disse børn sidder nu i lejren og ser dig på TV, imens du siger: "Jeg vil gerne være alle børns statsminister. Alle børn har ret til en god barndom. Vi står på børnenes side. Danmark skal være verdens bedste sted at være barn". Jeg tror, at de spørger sig selv: "Hvorfor hjælper hun så ikke os?" 

Jeg tror ikke, at du ville acceptere, hvis det var dine børn, der boede i sådan en lejr.

Danmark kan ikke være verdens bedste sted at være barn i, når nogle børn bliver opbevaret på denne uværdige måde.

Udbredt håbløshed

Jeg fik kontakt med 25-årige Hawar Azizi, der har boet på Sjælsmark i mere end 9 måneder. Ifølge ham findes der cirka 90 børn i lejren. Alle børn på Sjælsmark har det dårligt. Den eneste rettighed, de har, er at lære dansk i en skole, der ligger tæt på lejren, men dette nægter de fleste, fordi de ikke kan se nogen mening med at gå i skolen, da deres fremtid virker håbløs. De føler, at de sidder i et fængsel og ikke har udsigt til nogen fremtid. 

Børn på Sjælsmark er blevet berøvet de mest simple ting, et barn har bruge for i sin hverdag. De må ikke have et køleskab, så når de køber is, bliver de nødt til at spise alt på en gang. De kan heller ikke drikke kolde drikke om sommeren. De skal altid spise den mad, der bliver lavet til dem på Sjælsmark. Når de beder deres mødre om at lave deres livretter til dem, bliver mødrene nødt til at sige nej, fordi det er ulovligt, at de selv laver mad. På Sjælsmark må man kun spise den mad, der bliver lavet i lejrens køkken. 

En sort plet på Danmarkskortet

Sjælsmark er ikke et sted for børn og heller ikke for andre mennesker. Det gjorde mig virkelig trist at se, at der i Danmark findes børn, som bliver opbevaret på den måde. Sjælsmark er en kulsort plet på danmarkskortet. 

Kære Mette, jeg tror på dig og på, at du gerne vil hjælpe børn. Derfor har jeg en forhåbning om, at du vil gribe ind og gøre noget for disse mismodige børn. De håber på dig, de venter på dig, Mette Frederiksen. De kalder Sjælsmark for et helvede på jorden og et fængsel. De ønsker kun, at du og de andre politikere vil redde dem ved at lukke Sjælsmark eller i det mindste lave menneskeværdige forhold for beboerne.

Børn på Sjælsmark fortjener et besøg af dig, Mette Frederiksen. Danmark kan ikke være verdens bedste sted at være barn i, når nogle børn bliver opbevaret på denne uværdige måde. 

Rahima Abdullah er 17 år, debattør og forfatter af bogen "Olivengren".

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


19. dec. 2018 - 08:05   19. dec. 2018 - 08:10

Læserbrev

af Rahima Abdullah, kurder