26 May 2019  

KBH: Spredte skyer, 10 °C

ATP investerer i forurening og krig

ATP investerer i forurening og krig

Midt i mit tredje sabbatår som skiftende deltidsarbejder i restaurationsbranchen, blev jeg pludseligt nysgerrig på, hvad ATP egentlig er. Jeg betaler 2-300 kroner hver måned, men jeg anede ikke, hvad Arbejdsmarkedets Tillægspension bruger disse penge på.

I mine øjne er det uansvarligt og at poste penge i industrier, der ødelægger kloden for os og de, der skal komme efter os. 

Noget der til gengæld fylder i mit hoved er klimaproblemerne, som min og fremtidige generationer står over for, og derfor blev jeg meget forarget over, hvordan ATP investerer de penge, jeg pligtigt sender afsted den første i hver måned. 

Det viser sig nemlig, at ATP investerer milliardbeløb i kul, gas og olieudvinding, på trods af, som de selv hævder, at de investerer ansvarligt.

Det er dog i mine øjne direkte uansvarligt og paradoksalt at poste penge i industrier, der ødelægger kloden for os og de, der skal komme efter os.

Det siges, at 80 procent af fossile brændstoffer skal blive i jorden, for at nå EU's to-graders mål; vi har simpelthen ikke råd til at udvinde mere.

Det viser sig også, at ATP investerer i våbenfirmaer, hvis produkter er blevet opsporet i Yemen.

Jeg nægter, at mine penge bliver investeret i krig og uskyldiges død! Det kan ikke passe, at vi alle er tvunget ind i en pensionskasse, som ikke varetager bidragsydernes værdier og interesser, og som fremskynder klimaets forfald.

Når jeg går på pension, ønsker jeg at se klimaproblematikken vendt igen og have en verden uden krig. Når vi alle betaler til ATP, er det så ikke forventeligt, at ATP tager ansvar for vores fælles fremtid?

På baggrund af frustrationen over ATP’s prioriteringer, har jeg med en gruppe ligesindede unge dannet gruppen PensionsParadokset. Hvis du vil være med kan jeg kontaktes på 53200410.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. dec. 2018 - 08:38   07. dec. 2018 - 08:40

Læserbrev

af Stine Bager, København