24 Mar 2019  

KBH: Spredte skyer, 5 °C

Anstændighed i indvandrerpolitikken

Anstændighed i indvandrerpolitikken

Vi bliver nødt til at få stoppet politikernes ensidige rakken ned på vores udenlandske medborgere. Anstændigheden må tilbage i dansk politik.

Folketinget har gennemført en række stramninger i forhold til at blive dansk statsborger. Senest er alle, der har deltaget i bandekriminalitet for tid og evighed blevet afskåret fra at kunne få dansk statsborgerskab. Det er en markant skærpelse af reglerne.
FOTO: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
1 af 1

Når man hører folketingets afslutningsdebat eller de gængse kommentatorer, så får man det indtryk, at vi her i landet har fået præsidentvalg. Som om folketingsvalg kun er et valg mellem den borgerlige Lars Løkke Rasmussen eller socialdemokraternes Mette Frederiksen.

Der er brug for et alvorligt opgør med den besserwisser-mentalitet, som har forårsaget en politikerlede af hidtil uset omfang.

Ingen i mainstream-medierne nævner nogensinde det jordskredsvalg, der i sin tid fik partier som Fremskridtspartiet, Retsforbundet og CD ind på Borgen i 70'erne. Førstnævnte havde vi gerne været foruden, for vi husker alle med ret stor tydelighed, hvordan efterfølgerne (DF) har farvet både politik og retorik i et sørgeligt kapitel i dansk politik.

En stram udlændingepolitik

Alle med solidariske hjerter savner, at alle politikere kunne se fornuften i Nyrups konstatering om DF: "Stuerene blev de aldrig". Derimod faldt et massivt flertal på Borgen for en uanstændig diskurs, som fordrer et nyt jordskredsvalg.

Denne gang er der brug for et alvorligt opgør med den besserwisser-mentalitet, som har forårsaget en politikerlede af hidtil uset omfang. Folk har mistet modet - og det er ellers præcis nu, man savner, at partier som Enhedslisten, Alternativet og De Radikale skaber et alternativ til de to statsministerkandidater.

Medlemmerne inde på tinge tager ikke befolkningen alvorligt, før den dag de opdager, at vi ikke finder os i hvad som helst under påskud af 'mandaternes nødvendighed', 'at skulle tælle til 90' eller andre former for udenomssnak...

Vi har set talrige gange, at når politikerne konfronteres med tonen i debatterne, så tyr de til forsvaret, at befolkningen jo støtter en stram udlændingepolitik, men forholder det sig egentlig sådan?

Jeg kan ikke forestille mig, at befolkningen skulle have opgivet den vikingeånd, hvor vi var åbne over for alle vi møder, til fordel for en tone, hvor vi nærmest alle er smagsdommere for, hvorvidt Ibrahim eller Fatima er 'danske nok'...

Brudte løfter

Der er så mange områder, hvor politikerne har skamredet befolkningen. Efter den seneste folkeafstemning lovede statsministeren, at man ville få en bred debat om EU-engagementet, og også dér svigtede modet - og debatten kom aldrig.

Politikerne ER bange, og med meget god grund. Hvis sofavælgerne vælger at forlade sofaen og gå ind til stemmeurnerne ved næste folketingsvalg, så kan meget forandres. Der er brug for det!

I stedet for at skændes om detaljerne er det vigtigt at bruge sommeren på at få alternativet klar, for ingen kan være spor i tvivl om, at Venstre vil prøve at manipulere befolkningen ved et kommende valg.

De ved godt, de har svigtet deres egne politiske idealer med burkaforbud og talrige af de stramninger, som de har ladet sig lokke til for at please DF. Det og skal være slut med denne ensidige harcellering imod nydanskerne, og vi må som befolkning kræve, at vi får anstændigheden tilbage i politikken og i medierne.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


03. jul. 2018 - 08:42   03. jul. 2018 - 08:50

Læserbrev

af Henrik V Blunck, Kalundborg