19 Jun 2019  

KBH: Let skyet, 20 °C

Alverdens flygtninge

Alverdens flygtninge

Ifølge FN's nye flygtningeaftale skal flygtninge i modtagecentrene kunne modtage nødvendig lægehjælp, uddannelse og orientering om deres rettigheder.

I FN's globale flygtningeaftale vil FN forbedre forholdene for verdens flygtninge i nærområderne gennem udvikling. Aftalen er blevet til efter to års arbejde i FN, medlemslandene og i humanitære organisationer.

Af FN's 193 medlemslande stemte kun USA imod aftalen. At så mange lande stemte for aftalen understreger, at hjælpen til flygtninge og udvikling i nærområderne ikke løses af nogle få lande alene.

Med aftalen kan vi arbejde for en konfliktdæmpende indsats og modtagecentre i nærområderne.

Denne FN-aftale er et vigtigt skridt i retning af en fælles indsats fra FN-landene. Med aftalen kan vi arbejde for en konfliktdæmpende indsats i nærområderne og for modtagecentre i nærområderne.

I modtagecentrene skal flygtninge kunne modtage nødvendig lægehjælp, uddannelse og orientering om deres rettigheder. De skal kunne søge asyl her, så de, der har behov for asyl, kan få tildelt asyl ud fra FN-kvoter.

Den langsigtede udvikling i de områder, folk flygter fra, skal sikres, ved at flere lande, også EU-landene, opfylder 0,7 procents-målsætningen for langsigtet udviklingsbistand. I EU skal hverken Danmark, Polen, Ungarn, Italien eller Rumænien kunne nægte at følge en solidarisk EU-politik, der vil fordele asylanter på medlemslandene.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. jan. 2019 - 08:34   11. jan. 2019 - 08:40

Læserbrev

af Bo Vesterlund, Kolding, kandidat til Europaparlamentet for SF