24 Sep 2020  

KBH: Let skyet, 18 °C

Skovture efter reglerne eller besøg Det Kongelige Teaters streaming

Ideer til de mange timer

Skovture efter reglerne eller besøg Det Kongelige Teaters streaming

Naturstyrelsen peger på områder for skovture, men husk at følge myndighedernes regler vedrørende coronavirus. Bagefter kan man derhjemme se forestillinger fra Det Kongelige Teaters streamingtjeneste.

FOTO: Det Kongelige Teater
FOTO: Naturstyrelsen

Foråret stormer frem. Påskeliljer og mirabelletræer springer ud. Det kan coronavirussen ikke forhindre. Mange sørger for, at du også i nuværende situation, godt nok i begrænset omgang, kan bruge de institutioner og områder, du selv er med til at betale for over skatten.

Teaterchef og instruktør Kasper Holten fortæller om, hvordan man forbereder en forestilling som Hobbitten.

Ifølge Naturstyrelsens anbefalinger, kan du tage ud i naturen og nyde den i fulde drag, bare du holder afstand og overholder sundhedsmyndighedernes regler, hvad angår faren for coronasmitte og forsamlinger.

Når du kommer hjem igen, har Det Kongelige Teater med KGL Xtra sørget for en streamingtjeneste til udvalgte forestillinger. Det er gratis at benytte både KGL Xtra og naturområderne.

Det Kongelige Teater må som andre institutioner holde lukket på grund af coronavirussen, men teatret lover løbende at lægge kulturtilbud ud, som man kan streame på KGL Xtra, se HER.

Hobbitten som hjemmearbejde

Man kan se balletten Napoli, Puccinis opera La Bohème. Der er videos med ansatte på Det Kongelige Teater, som arbejder hjemmefra, og teaterchef og instruktør Kasper Holten fortæller om, hvordan man forbereder en forestilling som Hobbitten.

Skulle man derhjemme få lyst til at bruge tiden på at lære mere om Det Kongelige Teaters forestillinger, så har Det Kongelige Teater i samarbejde med Forlaget Alinea lavet et undervisningsforløb til Napoli, som man kan bruge til undervisningen derhjemme. Det er GRATIS – man skal blot have et unilogin. Se mere HER.

Bred hele foden ud i naturområderne

Er du ikke til at komme op på tåspidserne, så er der naturområder nær de store byer i Danmark, hvor du kan brede hele foden ud, bare du holder den foreskrevne afstand til andre og følger sundhedsmyndighedernes regler.

Naturstyrelsen har her samlet en oversigt over statslige naturområder tæt på Danmarks fem største byer: Se kortet over bynær natur

udinaturen.dk kan man få et godt overblik over mulighederne i rigtig mange af Danmarks naturområder med offentlig adgang.

Her er de gode råd fra Naturstyrelsen, både hvad angår faren for coronasmitte og for at passe godt på naturen: 

  • Følg altid myndighedernes anbefalinger til færdsel i det offentlige rum på www.coronasmitte.dk
  • Hold afstand til skovens andre gæster.
  • Husk at tage dit skrald med hjem. Vi er i øjeblikket ikke så mange til at tømme skraldespandene ved p-pladser, lejrpladser og stier.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. mar. 2020 - 12:45   20. mar. 2020 - 12:46

Kultur

Af Karin Busk