25 Mar 2019  

KBH: Spredte skyer, let regn, 3 °C

Sigurvin Sigurdsson støtter lokal festival

Aalborgband til Vildmosen

Sigurvin Sigurdsson støtter lokal festival

Navnet er islandsk, teksterne nutidige og selvskrevne ligesom musikken, der lyder af americana og gammel nordisk. Bandet Sigurvin Sigurdsson stiller gerne op til politiske arrangementer, hvis det giver mening for dem.

Sigurvin Sigurdsson på Den Lille Røde Festival 2017.
FOTO: PN
1 af 1

Navnet er Sigurvin Andri Sigurdsson, som der står i passet. Det er islandsk, men Sigurvin understreger, at "det intet har med Danmark, at gøre". Sådan er det bare, og det giver ham tilknytning til sin opkomst, selvom han har boet de sidste 17 af sine 29 år i Aalborg, hvor han også har taget sin uddannelse som lærer.

– Vi er ikke et politisk band, men vi vælger vores kampe.
Sigurvin Sigurdsson

Lærergerningen udøves på Vesterkærets skole i fagene samfundsfag og historie. Så Sigurvin er først og fremmest aalborgenser, og som sådan meget aktiv i det aalborgensiske musikmiljø.

Udover bandet, der bærer hans navn, spiller Sigurvin også i gruppen Perlefar, i heavy gruppen Holy Dragon og i en masse andre sammenhænge.

Vælger sine kampe

Både som solist og i bandsammenhænge med Sigurvin Sigurdsson og Perlefar, stiller Sigurvin gerne op til at spille for eksempel på Den lille røde festival og Folkebevægelsen med EU’s grundlovsarrangement.

– Vi vil hellere spille til disse arrangementer end til så mange andre politiske partiers. Vi er ikke et politisk band, men vi vælger vores kampe, siger Sigurvin, der understreger, at han i sine tekster ikke udtrykker sig i deciderede politiske temaer, men sangene er mere fortællinger, som både kan gribe bagud til episoder i fortiden og binde dem sammen med nutiden. Temaerne kan være barndom, kærlighed og problemer i livet, hvor fiktion og erfaring blandes.

Alle i bandet byder ind

Det er Sigurvin, der skriver sangene. Udgangspunktet er, at han kan spille dem som solist med eget guitarakkompagnement, men sangene udvikler sig, når de spilles i bandet, der optræder i forskellige besætninger, fortæller Sigurvin:

– De sidste 2-3 år har grundstammen været 8-9 musikere primært på akustiske instrumenter, nu er trommerne skiftet ud med percussion, men der er også tilført pedal-steel guitar og elektrisk guitar.

Sigurvin har nok skrevet numrene, men har ikke "ejendomsret" til deres udførelse. Sigurvin Sigurdsson er et band, hvor alle byder ind, og man tager demokratiske beslutninger, men "reglen er, at hvis du ikke har været til træning tirsdag eller torsdag, så kan du ikke spille kamp i weekenden. Så spiller vi med den reducerede besætning, der har trænet!"

Americana og nordisk tone

Hvor teksterne er nutidige, peger melodier og instrumentering tilbage genrer i forrige millennium. Her er ingen elektro-eksperimenter, men snarere en gryderet tilsat ingredienser af Americana og folkesang med et norrønt touch.

Sigurvin lytter selv meget til 70’er Metal og 60’er Soul, men ved ikke om eller hvordan, det inspirerer ham:

– Jeg har altid været på jagt efter melodien frem for teksten. Stemningen.

Hvis kaffe er lønnen

Guitarspillet er selvlært fortæller Sigurvin:

– Jeg har engang fået at vide, at jeg snyder, men at det lyder godt!

Spillet er meget uskolet og energisk. Der tages livtag med guitaren, og live kan alting ske.

– I februar spillede jeg på Gl. Torv for International dag mod racisme i frostvejr, så der fik jeg ondt i fingrene. Jeg fik en kop kaffe og gik igen. Nogen gange får vi mange penge for at spille og andre gange kun en kop kaffe, men den der kop kaffe skal fandeme også give mening! fastslår Sigurvin.

Sigurvin Sigurdsson kan høres på mange forskellige platforme som SoundCloud, Youtube, Spotify og Tidal. I 2017 udgav bandet en EP, som er værd at tjekke ud. Den vil man kunne købe, hvis man hører dem live på Den lille røde festival, som bandet glæder sig til at spille på, og Sigurvin selv – han skal også på scenen med Perlefar. Du kan se mere om Sigurvin og band på facebook.com.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


04. jun. 2018 - 13:00   06. jun. 2018 - 14:53

Interview

Af Allan Vokstrup