11 Apr 2021  

KBH: Overskyet, 3 °C

Sang til Lærkesletten hitter for tredje uge i træk

Fløj ind på DR Dansktoppen

Sang til Lærkesletten hitter for tredje uge i træk

"Sæt Lærkesletten fri" kan lyttes og stemmes på, mens protesterne fortsætter for at bevare københavnernes naturområde og sørge for de sjældne dyrearter.

Finn Sørensen spiller og synger sin sang om Lærkesletten sammen med Kim Jezus.
FOTO: Niels Lyksted
1 af 1

For tredje uge i træk er sangen "Sæt Lærkesletten fri" nummer et på DR Dansktoppen. Sangen er skrevet af Finn Sørensen, tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten og nu aktiv med digteblokken og guitaren. Sangen er en protest mod planerne om at bygge på Lærkesletten/Amager Fælled.

Aktiviteterne mod byggeriet på Lærkesletten er mange og alsidige.

Sangen er en hyldest til Lærkesletten som det område, hvor københavnerne kan komme ud i naturen – og som stedet, hvor mange dyr og sjældne arter holder til. Du kan lytte til sangen her:

Finn Sørensen er tidligere fagforeningsmand og bryggeriarbejder, men har også været bassist og sangskriver i Røde Mor i 1970’erne. "Sæt Lærkesletten Fri" er indspillet sammen med musikeren Kim Jezus på harmonika og bas.

Aktiviteterne mod byggeriet på Lærkesletten er mange og alsidige. Senest har aktivister i går klædt sig ud som lærker og indtaget Miljøministeriet. Det skete blot nogle timer efter, at politiet havde fjernet fem aktivister fra Extinction Rebellion, der havde låst sig fast til hegnet omkring byggepladsen.

>>LÆS OGSÅ: Naturaktivister klædt ud som lærker indtog Miljøministeriet

Samtidig samler tre organisationer underskrifter ind på skrivunder.net for at få en folkeafstemning om de planlagte byggerier på Amager Fælled og på Stejlepladsen i Sydhavnen. De tre organisationer er Fiskerhavnens Venner, Amager Fælleds Venner og Danmarks Naturfredningsforening København.

Hold øje og øre med "Sæt Lærkesletten Fri", når DR Dansktoppen sender på P5 lørdag 20. marts klokken 12:15. Hvis du kan lide sangen, kan du sende sms til 1212 og skrive DKTOP, et mellemrum og sangens nummer. Man kan stemme efter udsendelsen fra klokken 14 lørdag frem til klokken 18 søndag.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


17. mar. 2021 - 11:20   17. mar. 2021 - 12:31

Musik

kb@arbejderen.dk