21 Nov 2018  

KBH: Spredte skyer, 6 °C

Sang bygger bro mellem offentlige og private

Solidaritet

Sang bygger bro mellem offentlige og private

Dansk Magisterforening har taget initiativ til sangen "Vi er dine faste støtter", om den betalte frokostpause. Videoen er set af over en million. Formand Camilla Gregersen ser reaktioner på nettet som en stor opbakning til de offentligt ansatte.

Det store kor af konfliktramte undervisere fra Københavns Professionshøjskole.
FOTO: Alexander Kinnunen
1 af 1

Allerede to dage efter at Sophie Løhde havde varslet lockout, sendte dansk Magisterforening en sang ud med titlen: "Vi er dine faste støtter". Over en million har set videoen, og den har fået mere end 26.000 reaktioner, kommentarer og delinger på Facebook.

– Vi skal også turde bruge utraditionelle midler, når noget skal på den politiske dagsorden.
Camilla Gregersen, formand Dansk Magisterforbund

– Det viser en enorm opbakning til de offentligt ansatte på tværs af befolkningen, og den opbakning har de virkelig fortjent at få i forbindelse med overenskomstforhandlingerne, siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.

Dansk Magisterforenings medlemmer er dem, vi møder i utroligt mange forskellige jobs i både det offentlige og private. I det offentlige regi er de kendt som IT-specialister, miljøspecialister, fuldmægtige i styrelser og nævn, undervisere på professionshøjskoler og erhvervsakademier samt forskere og undervisere på Danmarks universiteter.

Den betalte frokost

Det er den betalte frokost, der er humlen i sangen "Vi er dine faste støtter". Det kan lyde så flot med betalt frokost, men det betyder dog, at man som ansat stadig er på arbejde og kan blive kaldt ind til opgaver. Det gælder for sosu-assistenter, politifoIk, sygeplejersker med flere.

For din frokost skal du ikke selv betale
Med en pause får du overskud til mer’
Du en grundsten med det ekstra potentiale
Du er den der lever’

Sådan synger det store kor af konfliktramte undervisere fra Københavns Professionshøjskole i sangen, der ligger som video på Dansk Magisterforenings hjemmeside: dm.dk eller se video i bunden af denne artikel.

Dansktoppen i spil

Her i 50-året for Dansktoppen er det sangerinden Lonnie Devantier Kjer, der er forsanger på "Vi er dine faste støtter". I 1990 vandt hun Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Hallo Hallo".

"Vi er dine faste støtter” har også et kendt makkerpar fra dansktoppen, nemlig tekstforfatter Per Nielsen og komponist Frans Bak. De skrev "Danse i måneskin", som vandt en tredjeplads ved Dansk Melodi Grand Prix 1987, sunget af Trine Dyrholm & Moonlighters.

– Vi skal også turde bruge utraditionelle midler, når noget skal på den politiske dagsorden, udtaler formanden for Dansk Magisterforening og takker de dygtige medlemmer og artister, som skabte sangen.

Skabe respekt for de offentlige

Fra starten var det målet for Dansk Magisterforening at nå bredt ud med ønsket om at skabe respekt for de offentligt ansattes arbejde, fortæller en glad Camilla Gregersen:

– Det er dejligt, at mere end en million mennesker har set videoen, og at rigtig mange af dem har delt den med deres venner og familie.

Venner, familie, kollegaer og deltagere i demonstrationer under OK18 vil med lethed kunne synge med på sangens smægtende omkvæd:

Vi er dine faste støtter
Vi er hjælperne, som flytter
Samfundsstress fra dig som individ
Vi er hjælperne på vejen
Vi gør din sag til vor egen
Pauserne bli’r tit til arbejdstid

Uanset hvordan overenskomstforhandlinger 2018 må forløbe, så er der brug for sange og musik til at styrke sammenholdet både før, under og efter en konflikt.

 

28. mar. 2018 - 11:38   28. mar. 2018 - 13:48

OK18

kb@arbejderen.dk