21 Jul 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 23 °C

MULT mellem magi og realisme

MULT mellem magi og realisme

Kunstnersammenslutningens udstilling 2015 er en hyldest til både det magiske og det konstruktive i mennesket.

Palle Lindau skaber rum under Helligåndshusets høje hvælvinger med sit fuglebur.
FOTO: Katrine Ring
1 af 1

Den er svær at overse, Palle Lindaus enorme metalterning, befolket med store, groteske fugle skåret som klodser af træ. Al magt til realismen, for der er plads til meget i dette fuglerum. Så er der magien, begravet et sted i lyden fra DJ Katrine Rings vasketøj til tørre-installation.

Der er luft, masser af luft på årets MULT-udstilling i Helligåndshuset. Nogen vil sikkert kalde det højt til loftet, for sådan er det i MULT-universet. På den ene bagvæg Grethe Tranbergs eventyrverden, i den anden ende gemalen, Jeff Ibbo, og hans erotiske virkelighed, blandt dem et herligt billede med en kropsdue, der struttende sund lader sig tegne af mænd.

Årets MULT har inviteret seks gæster: Blandt dem ovennævnte Palle Lindau, den dejlige kolorist Kischi, også kendt som Mogens Kischinovsky, og arbejdspladsmaleren Carin Larsen. Ufattelig stringent står også Henning Dreyers holmgang med fiskeverden. Aaahh - at være en rejecocktail!

Der er noget "family" over denne kunstnersammenslutning, der blev dannet i 1971 af Carsten Rütting Schweitz, og som nu har hustruen Barbara med. Så er der Ring'erne, før omtalte Katrine og hendes mor Lise. Eskil Hauchrogs strejftog ind i antikkens verden er lige så tilbagevendende som Jan Kiowskys enorme færge, der nærmest fylder rummet med bølgeskvulp, er overraskende.

Som kunstnersammenslutning er MULT unik – barn af 70'ernes nybrud og politiske bevidsthed, et tanketungt, lidt drillende univers, der udfordrer og byder op til dans blandt kunstens frie fugle. Så hvis du er på Strøget i København under Kulturnatten den 9. oktober, så kig ind og leg med.

01. okt. 2015 - 13:42   05. okt. 2015 - 09:55

Billedkunst

Gert Poder
Anmelder
MULT 2015

Kunstnersammenslutningen MULT udstiller i Helligåndshuset. Gratis adgang. Til 11. oktober.