26 Apr 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 19 °C

Magisk stemme giver fremtidshåb

Navne

Magisk stemme giver fremtidshåb

Sangeren Annisette Koppel fylder i dag onsdag den 29. august 70 år. Hun står i forgrunden for bandet Savage Rose og øser gavmildt af både kærlighed, oprørstrang og ømhed.

Annisette Koppel fylder 70 år og er "still going strong".
FOTO: Andre Thorup
1 af 1

Det er et sært sammentræf, men også helt logisk. 

Annisette Koppel, forsanger i det legendariske band Savage Rose, har fødselsdag på samme dato som det berømte augustoprør under besættelsen i 1943 – den 29. august, hvor den danske regering blev tvunget til at træde tilbage og droppe samarbejdet med den nazistiske besættelsesmagt.

Annisette Koppel øser stadig af kærlighed, oprørstrang og ømhed.

Annisette er godt nok født tre år efter krigen, men har siden ungdomsårene kæmpet ihærdigt mod krig, undertrykkelse og racisme – for lighed og ret – med hjælp af sin stemme og sangtekster. Nu fylder hun 70 år og er still going strong. 

Musikalsk nybrud

Hun var med fra starten i Savage Rose i 1967, der brød alle musikkonventioner. De spillede i både Danmark, men også på Newport Jazz Festival i USA.

Savage Rose – kompromisløse som de var – afviste flere tilbud fra pladeselskaber i USA. De sagde nej til at spille for USA's soldater i Vietnam!

I 1980'erne var Annisette og manden, Thomas Koppel, tilknyttet den kommunistiske bevægelse i Danmark og spillede til utallige støttefester for blandt andet strejkende havnearbejdere, palæstinensiske guerillaer i Libanon og bz'ere i det befriede område i Ryesgade, København.

Annisette fortsatte i Savage Rose efter Thomas Koppels død i 2006, altid med lige dele kærlighed, oprørstrang og ømhed. Savage Rose spillede blandt andet på Stop Bush-demonstrationen i 2005, til støtte for tvangsudviste flygtninge i Brorsons Kirke i København i 2009 og Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Intenst og hudløst ærligt

Der har været en rød tråd i hele Annisettes kulturelle løbebane. De 70 år er levet intenst og hudløst ærligt. Mange af sangene, hun har fremført vokalen til, er derfor blevet tidsløse. Hemmeligheden er at udtrykke sig til tiden med en skarp fornemmelse for at forny, fordybe og udvikle sig.

Annisettes stemme har en særegen evne til at sætte publikum i kontakt med de dybeste følelser, længsler og håb. Magisk og brusende vækker den til mod og styrke i et ellers så tørkeramt samfund.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


29. aug. 2018 - 06:00   11. okt. 2018 - 15:11

Navne

ah@arbejderen.dk