21 Feb 2020  

KBH: Let skyet, 6 °C

Latinamerikansk filmfestival

Cinemateket nu

Latinamerikansk filmfestival

Både film, livemusik, dans og foredrag er på programmet, når Cinemateket og Casa Latinoamericana sætter fokus på Latinamerika i juni måned.

Filmen "Marighella" er et dramatisk portræt af Carlos Marighella, en brasiliansk digter, kommunist og guerillakriger, der blev dræbt af det brasilianske militærdiktatur i 1969.
1 af 1

I hele juni måned vil Cinemateket være præget af latinamerikansk stemning, når det i samarbejde med Casa Latinoamericana gennemfører dens 7. Latinamerika-filmfestival, for det er ikke kun film, der vises, der bliver også lejlighed til at høre musik og sang, og til en række forestillinger inviterer de relevante ambassader på drinks, når en af deres lands film bliver vist.

– For os er det en vidunderlig chance for at vise, hvad latinamerikansk kultur rummer, udtaler Adrian Churruarin fra Casa Latinoamericana.

I løbet af måneden vises der 15 film, hvoraf enkelte allerede har været vist i danske biografer, nemlig "Trækfugle", "Roma" og "Ixcanul: Vulkanen".

Tirsdag den 4. juni er det temadag, hvor emnet er Latinamerikas Oprindelige Folk fortalt med både film, foredrag og debat. Samme dag er der premiere på Niels Boels film "Den røde sø", som fortæller om en af de største massakrer i Latinamerika, hvor der i 1982 i Guatemala blev nedbrændt cirka 600 maya-landsbyer

Brasilien er repræsenteret med fire film, og en af dem er "Marighella", der havde verdenspremiere på Berlinalen i februar 2019. Den giver et dramatisk portræt af Carlos Marighella, en brasiliansk digter, kommunist og guerillakriger, der blev dræbt af det brasilianske militærdiktatur i 1969. Filmen er uhyre aktuel, når man tænker på situationen i Brasilien i dag. Den vises lørdag den 8.6. kl. 20.00 og mandag den 24.6. kl. 16.45.

Som sagt bydes der ikke kun på film. Onsdag den 11.6. kl. 21.45 er der livekoncert med "Trypical Cumbia", og under hele festivalen kan man se Ignacio Naóns fotoudstilling "Montevideo, el otro". Bliver man sulten, byder Cinematekets restaurant SULT på en særlig festivalmenu.

Festivalen havde et stort åbningsprogram den 1. juni og slutter den 30. juni med dans og musik hele dagen. Det samlede program kan ses på Cinematekets hjemmeside

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


03. jun. 2019 - 10:48   07. jun. 2019 - 08:39

Film

Af John Poulsen
7. Latinamerika-filmfestival

Latinamerikansk festival. Film, musik, talks og fester. Casa Latinoamericana i samarbejde med Cinemateket.

Film fra følgende lande: Argentina, Brasilien, Chile, Colombia, Cuba, Guatemala, Mexico og Peru.

I Cinemateket Gothersgade 55, København K.

Indtil 30. juni.