30 Oct 2020  

KBH: Spredte skyer, dis, 6 °C

Kejser Larsen Band release: Ti sange af blivende værdi

Nyt album

Kejser Larsen Band release: Ti sange af blivende værdi

Det nye album Stormjæger fra Kejser Larsen Band med sange om kærlighed, hvidvask og religiøse fanatikere favner langt ud over de jyske stepper og står stærkt med egne sange udgivet på eget forlag.

Kejser Larsen Band til releasekoncert i Freddys Bar, Frederikshavn. Fra venstre Jens Ettrup, Mikkel Zakariasen, Christoffer Kejser Larsen, Kristian Grundvig Larsen og Andreas Rosenkilde Svaneborg.
FOTO: PN
1 af 1

Stormjæger hedder den nye CD fra Kejser Larsen Band med hjemsted i Nordjylland. Stormjægere er sådan nogle, der trods advarsler kører ud for at komme helt tæt på tornadoer. Til dagens release-party er Kejser Larsen Band dog trukket ind på Freddys Bar i Frederikshavn og et par havmåger cirkler over scenen i Freddys gårdhave, måske som stormjægere…

Magtens mænd er ikke togrøvere nu om dage, men spekulanter, der går lige ind i statskassen.

Selvfølgelig er der også to måger på scenen, ganske vist udstoppede, og de udgør – sammen med det traditionelle stramajbillede af fiskeren med pibe og sydvest – en del af Kejser Larsen Bands nordjyske image.

Dagligstuestemningen brydes af bandets forsanger, Christoffer Kejser Larsen, nervøs og glad over at skulle præsentere sit band og den spritnye CD.

– Nu trænger vi til musik og fadøl efter corona og fire års knokkel med den nye CD! Her kommer ti sange af blivende værdi, spår han.

Når det forkerte føles rigtigt

Kejser Larsen Band, der har flere år på bagen og en diskografi, der starter i 2012, har været forbi Dansktoppen flere gange.

Forsangeren har selv skrevet tekst og musik til samtlige ti sange på det nye album, Stormjæger. De er flittigt afprøvet ved koncerter sammen med et vellydende band, der nu også har fået Andreas Rosenkilde Svaneborg med på keyboard og klaver.

Sangene er nu samlet til udgivelse på streaming og meget dristigt også på CD og vinyl. Det sker i en tid, hvor streaming har overtaget markedet, skriver TV2Nord.

En glad forsanger Christoffer Kejser Larsen giver sin stemme fuld gas.

– Men nogle gange føles det rigtigt at gøre det forkerte, forsikrer Christoffer Kejser Larsen sit publikum, mens trommeslager Jens Ettrup slår rytmen an.

Dylan slår gruppeterapi

Publikum spidser øren, undtagen babyen med høreværn på. Heldigvis, for musikken er rock fra det blide til det hårdt bankende. Sangene er henvendt til voksne, der er kommet på den anden side af de fyrre, og som må stille sig spørgsmålet: Hvad har vi så travlt med, og hvad laver de, der styrer rundt med os?

Nu leder vi efter ting – af blivende værdi
Ting der holder – når alt – alt engang er forbi
Her hjælper ingen pop eller gruppeterapi
Det eneste der holder – er Dylans diskografi

"Af blivende værdi" er den første sang på albummet Stormjæger, og sammen med "På rejse gennem åbent land", hører de to til de mere selvransagende og filosofiske sange. Sidstnævnte sang glider som tankerne bag rattet på en meget lang biltur og samler erfaringerne: Det er i de hårde tider, vi lærer mest om os selv.

Der er et strejf af country over "På rejse gennem åbent land", når guitarist Mikkel Zakariasen fløjter på sangen. Så smukt, at man bliver henført til Morricones musikalske tema i filmen Once Upon A Time In The West.

Manifest langt fra wild west

Derimod er ikke noget eksotisk wild west over Danmark, når man lytter til tre af de mere socialrealistiske og politiske sange fra Kejser Larsen: "Magtens mænd", "Dommedagsprædikanterne" og "Stormjæger".

Udfordringen er, at de fleste etablerede pladeselskaber og bookingfirmaer satser på det sikre.
Christoffer Kejser Larsen 

Magtens mænd er ikke togrøvere nu om dage, men spekulanter, der går lige ind i statskassen, som stormjægere i tornadoerne, bare bedre forklædt. Som optakt til sangen, som Christoffer Kejser Larsen kalder for et manifest, vil han nævne de millioner og milliarder, som er udbetalt, hvidvasket eller svindlet bort i sager om udbytteskat, Britta Nielsen og Danske Bank. "Der er et yndigt land" – hvor blev det af?

Du har set dem gå i takt i deres sorte tøj
Fra den højre, over midten, til den venstre fløj
De vokser i systemet som en ondartet byld
Det er altid de fremmede og de svages skyld

De er magtens mænd… Der er et yndigt land

Som en parasit der besnærer sin vært
Messer bankdirektøren det han har lært
Bobler brister i et luftkastel
En luksusbuffet hvor de kun ta’r til sig selv

Dén sang høster meget bifald, ligesom "Stormjæger". Her er Freja Underbjerg Würtz med på kor, super til at understrege stemningen i sangen. Midt i det hele holder bassisten, Kristian Grundvig Larsen, alle de små musikalske tornadoer på jorden.

Kejser Larsen Band sammen med Freja Underbjerg Würtz.

Sjælens spekulanter

Dommedagsprædikanter er en anden sang om tidens, om sjælens spekulanter som dørsælgerne med de religiøse budskaber om, at de har sandheden: Enden er nær!

Christoffer Kejser Larsen spørger:

– Hvorfor dommedagssnak, når man kunne invitere med ind i livet?

Lysten til at synge med er stor hos publikum i Freddys Bar, men man må kun klappe i takt. Sang og skrål sender dråber i luften og øger faren for coronasmitte. Vi holder os i skindet. Kun mågerne skriger.

Kejsers ambitioner og eget forlag

Albummet Stormjæger, rocken og det socialrealistiske i teksterne kan favne langt ud over de jyske stepper og Frederikshavns blå himmel.

I et tidligere interview til Arbejderen har Christoffer Kejser Larsen fortalt, at hans ambition var at komme fra kopirocken over til at spille egne tekster og musik. Dén ambition er lykkedes med Stormjæger!

>>LÆS OGSÅ: Arbejdersang røg ind på Dansktoppen

Ovenikøbet på eget forlag, Kejser Records, med CD og vinyl:

– Fordi vi kan! Vi har forgæves forsøgt at finde samarbejdspartnere i forbindelse med både udgivelse og booking af jobs. Udfordringen er, at de fleste etablerede pladeselskaber og booking firmaer satser på det sikre. De vil gerne hjælpe – men først når man allerede har fået succes, siger Christoffer Kejser Larsen til Arbejderen og tilføjer:

– At udgive selv er den naturlige løsning på et praktisk problem!

Rækker ud over Nordjylland

Ti sange af blivende værdi. De kunne foregå i Nordjylland, i hele landet og langt længere ud, hvor magtens mænd og dommedagsprofeterne jager og spekulerer i andres skattepenge, bekymring og utryghed. Og så har albummet Stormjæger også kærlighedssange til landet, byen og menneskene.

Mågerne har forladt himlen over scenen. Stormen er redet af. Koncerten er landet i hjerterne på et begejstret publikum, der skal have en CD eller vinyl med hjem – med signering.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


25. jun. 2020 - 13:05   01. jul. 2020 - 12:24

Musikanmeldelse

Karin Busk
Anmelder
Stormjæger af Kejser Larsen Band
 • Kejser Records, CD og vinyl, bestil her
 • Udgivet på alle streamingtjenester
 • Christoffer Kejser Larsen: Lead vokal, mundharpe og guitar
 • Jens Ettrup: Trommer
 • Mikkel Zakariasen: Lead guitar & kor
 • Kristian Grundvig Larsen: Bas
 • Andreas Rosenkilde Svaneborg: Tangenter og kor
 • Freja Underbjerg Würtz: Kor
 • BOOKING, tlf. : 26465262
 • mail@christofferlarsen.dk
 • facebook.com/kejserlarsenband
 • christofferlarsen.dk