22 Jul 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 21 °C

Karina Willumsen skriver protestsange sammen med unge

Ungdommens Folkemøde 2017

Karina Willumsen skriver protestsange sammen med unge

I to timer blev der skrevet og sunget, og der var mange uretfærdigheder, de unge fik sat ord på.

Karina Willumsen har skrevet politiske sange om alt fra at vælte Lars Løkke til at redde Amager Fælled, og selvfølgelig de ironiske kærlighedssange om liberale mænd.
FOTO: Thomas Sjørup
Fra Ungdommens Folkemøde i Søndermarken 2017.
FOTO: Københavns Kommunes Ungdomsskole.

I to timer skrev politisk satiriker, Karina Willumsen, protestsange med de unge på Ungdommens Folkemøde. Der var mange uretfærdigheder, de unge fik sat ord på, og som de brugte fredag formiddag på at udtrykke med digte, sang og musik.

- Det er fedt at opleve, at de unge skriver så gode protestsange sammen.
 

Anti-kapitalisme, kampen for legaliseret canabis, udviklingsbistand, kamp imod stress og udbrændthed, ligestilling, antiracisme og forholdet til klimaforandringer var bare nogle af de ting, som de unge skrev protestsange om.

- Det er fantastisk at opleve, hvor meget de unge har på hjerte, og hvor engagerede og optagede de er af verden omkring dem. Det gør en politisk aktivist som mig rigtig glad, siger politisk satiriker Karina Willumsen.

"Vær med til at genoplive den gode, gamle kunstart protestsang" lød opfordringen fra Ungdommens Folkemøde17, der løb af stabelen her 7.-8.september. Sangskriver Karina Willumsen var inviteret til at inspirere med egne sange, kommentarer og skrivefif. 

Karina Willumsen skrev sin første protestsang "Han er offentligt ansat", da hun var otte år gammel og gik i Herrestrup Fritidsklub. Siden har hun skrevet politiske sange om alt fra at vælte Lars Løkke til at redde Amager Fælled, og selvfølgelig de ironiske kærlighedssange hun ynder at skrive om liberale mænd. Hun udgav sit debutalbum "Sociale Rekvisitter" sidste år på venstrefløjsforlaget Demos.

God måde at formidle samfundskritik på

På Ungdommens Folkemødes anden dag stod hun for protestsang-workshoppen med de unge, og der var masser af ivrige deltagere, der gik på scenen og læste eller sang deres protestsang højt. Der blev klappet i salen, og andre kiggede ind i teltet og fik mod på at prøve selv og satte sig ned med papir og pen.

- Skriv om de uretfærdigheder, der gør jer allermest vrede, lød Karina Willumsens opfordring, hvorefter hun satte sig ved et bord for at hjælpe en gruppe med et rimedigt, der drillede.

- At skrive politisk musik er en rigtig god måde at formidle samfundskritik på, og det er fedt at opleve, at de unge skriver så gode protestsange sammen, fortæller en glad Karina Willumsen fra Ungdommens Folkemøde 2017.

Ungdommens Folkemøde fandt sted for anden gang i Søndermarken på Frederiksberg. Første gang var i 2013 sammen med Folkemødet på Bornholm, men mødet flyttede i 2016 til Søndermarken i København, en bedre beliggenhed for at samle unge og et bedre tidspunkt på året end eksamenstiden i juni måned.

09. sep. 2017 - 11:40   11. sep. 2017 - 11:12

Politisk musik

kb@arbejderen.dk
Ungdommens Folkemøde

Afholdt 7.-8.september 2017.

Læs mere om Ungdommens Folkemøde: ufm17.dk