27 Oct 2020  

KBH: Spredte skyer, 9 °C

Få Lenin i dit feed

Tweet fra revolutionen

Få Lenin i dit feed

På Twitter er der i disse dage en underholdende historietime som optakt til revolutionens 100-årsdag. Følg #1917LIVE.

FOTO: Kunstner: Arkady Rylov
1 af 1

2017 er 100-året for den russiske revolution, og det markeres ved flere lejligheder rundt i landet dette efterår. Imens du venter på KPiD og Kommunistisk Partis fælles arrangement d. 11. november eller Arbejdermuseets udstilling, der åbner d. 25. oktober, har Russia Today et tilbud, du både kan underholde dig med og lære noget af undervejs.

I anledning af revolutionsåret har det russiske medie lanceret det fiktive medie Russia Telegraph, som følger revolutionens udvikling, og med tiden vil blive til Revolutionary Times. Se det her: Russia Telegraph.

#fakenews Etablissementets slyngler forsøger stadig at hænge mig ud som tysk spion!
Lenin

Det tweeter løbende fra historien under hashtagget #1917LIVE og opdaterer dig på små og store begivenheder, der skete dengang for 100 år siden. Du kan blandt andet følge Lenin, Rosa Luxemburg, Kropotkin, Stalin, Trotsky, zaren og en hoben andre historiske personligheder, med ægte og fiktive udsagn, der tilsammen illustrerer den historiske udvikling op til dens kulmination med den russiske revolution. 

Når Tyskerne indtager Riga følger tweets med billeder af sprængte jernbanebroer, og Stalin siger, at medierne manipulerer og lægger ansvaret for den russiske tilbagetrækning på soldaterne og ikke generalerne. Efter opstanden i juli klager Alexandra Kollontai sin nød fra fængslet over, at hendes søn forsøger at betale hendes kaution med værdiløse værdipapirer. Kropotkins følgere får at læse, at Lenin ifølge ham er "besat af dialektisk materialisme", og Lenin udtrykker sin forargelse over at blive hængt ud af medierne som tysk spion.

Der er fart på, og jo flere aktører du følger, jo flere vinkler får du på historien. Det er en unik chance for at opleve historien udfolde sig for hundrede år siden – næsten som om, det var i dag.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


05. sep. 2017 - 10:32   05. sep. 2017 - 16:06

Livsstil

jg@arbejderen.dk
Dit liv

De fleste medier har en livsstilssektion. Arbejderen.dk er ingen undtagelse, men her kan du ikke læse om dyre ferierejser, drømmeboligen til fem millioner eller den nyeste bilmodel.

Vi sætter fokus på de mange alternative ideer til at få et godt liv - i stort og småt - som findes blandt Arbejderens læsere.

Jette Gnudtzmann

Uddannet bibliotekar, cand. scient soc., løbetræner og mangeårig håndarbejdsentusiast.