23 Jan 2021  

KBH: Overskyet, dis, 1 °C

Velfærd, lighed og boliger til alle

Demonstration

Velfærd, lighed og boliger til alle

Sociale bevægelser indkalder til protest 2. oktober på Bertel Thorvaldsens Plads i forbindelse med Folketingets åbning.

Fra demonstrationen i København.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1
02 okt 2018

Med parolen “Velfærd, lighed og boliger til alle!” indkalder de sociale bevægelser Næstehjælperne, Jobcentrets Ofre, Månestrålerne og Bekæmp Fattigdom NU til fælles demonstration i protest mod “den stigende udhuling af vores fælles velfærd og den stigende fattigdom.”

Demonstrationen finder sted på Bertel Thorvaldsens Plads i København, tirsdag den 2. oktober klokken 16:30 til 18 – i forbindelse med Folketingets åbning.

Talere er: Maj Thorsen, næstforpersonskandidat i Dansk Socialrådgiverforening, Mille Kram, førtidspensionist og hjemløs, Uffe Elbæk, politisk leder, Alternativet. Pernille Skipper, politisk ordfører, Enhedslisten. Underholdning ved: Harald Harald, digter, Arne Würgler, musiker, Jobcentrets Ofres kor og orkester. Konferencier er Tanja Zabell.

“Vi har i flere årtier været vidner til en større og større favorisering af dem, der har mest – og en uanstændig behandling af de mest udsatte,” skriver arrangørerne og fortsætter:

“Favoriseringen af dem, der har mest, foregår ved hjælp af skattelettelser til de rigeste og manglende kontrol med visse virksomheders lyssky omgang med finanser, der sendes i skattely med mere.

Sundhedsvæsen, daginstitutioner, skoler og andre offentlige tilbud er ramt af store besparelser, der gør, at folk efterhånden flokkes til de profitskabende private tilbud. Vel at mærke kun de folk der har råd. Senest har politikerne bestemt sig for at ødelægge det almene boligområde ved at lave såkaldte ghettoplaner, rive boliger ned i et væk for dernæst at privatisere og gøre det noget nær umuligt at betale husleje for dem med de mindste indtægter.

Det er en velkendt nyliberal øvelse at ødelægge det offentlige og skabe utilfredshed med tilbuddene, så der kan privatiseres, udliciteres, effektiviseres og så videre.

I bunden af hierarkiet befinder de mest udsatte sig. Denne gruppe går igennem den mest ydmygende og uanstændige behandling i landets jobcentre, fordi politikerne har besluttet sig for, at det skal være noget nær umuligt at leve en nogenlunde anstændig tilværelse, hvis du ikke opfylder alle de krav, der er til at være en rigtig 'konkurrencestatssoldat'. Det vil sige, hvis du er for syg til at arbejde, er flygtet fra krig og andre rædsler eller ikke lige 'passer ind' med mere. Derudover er antallet af fattige børn i Danmark eksploderet – med meget negative konsekvenser som følge.

Vi er nødt til igen at gå på gaden og opponere mod denne nyliberale ødelæggen af vores velfærd og råbe Christiansborg op!”

Anbefalere:

Liv over lov

Sygdomsramte kræver anstændig behandling 

Rødt Ø uden krav om medlemskab

Internationale Socialister

Revolutionære Socialister

BJMF, Bygge- Jord og Miljøarbejdernes Fagforening

Enhedslisten København