24 Nov 2020  

KBH: Overskyet, let støvregn, 7 °C

Teater i byens rum: Metropolis – festival for kunst og performance

Teater

Teater i byens rum: Metropolis – festival for kunst og performance

12.-30. august i København.

12 aug 2015

18 internationale og danske forestillinger og installationer 18 unikke steder i byen

Hele København er scene for Metropolis Festival 2015. Kunstnerne tager dig med til gemte og glemte afkroge af byen, de iscenesætter det velkendte til ukendelighed, og de tager dig med ind i private hjem og ud på vandet.

I festivalens anden halvdel er der krads virkelighed og politik på dagsordenen. Du er i centrum for kunsten og får ikke lov til at læne dig tilbage og blot nyde. Du får sat din medmenneskelighed på prøve, kommer på arbejde i en sweatshop, bliver førstehåndsvidne til et ægtepars privatliv, konfronteres med døden, med grundloven… Og kunstnerne tager dig med på iscenesatte og musikalske ture gennem byen – på et flydende lydstudie gennem havnen, styret af radiosignaler gennem Ørestad og ført af gaffertape gennem byens kvarterer. Læs også om uge 1 i vedhæftede pressemeddelelse.

Politik og virkelighed i kunstform

Den kompromisløse kunstner Emke Idema har skabt et demokratisk spil, der spilles af publikum, og som er blevet et stort hit på festivaler i hele Europa. Aktuelle spørgsmål bliver håndgribelige og vedkommende, når publikum skal tage stilling til svære dilemmaer. Flertallet bestemmer, mens minoriteten diskvalificeres. Alle tildeles en aktiv politisk rolle og får sat medmenneskelighed, tolerance og etik på prøve.

”Rule™” af Emke Idema 24.-26. aug. i Kulturstyrelsens Foyer

Du kommer på arbejde hos Seimi Nørregaard i en lille systue. En sweatshop, hvor I arbejder i skiftehold mellem bjerge af stof. En tankevækkende performance om arbejdsforhold og om arbejdets magt over os.

”Arbejd Arbejd” af Seimi Nørregaard 24.-25. aug. på Carlsberg

Osynliga Teatern har interviewet mennesker med en livstruende sygdom, få dage før de døde. Lydvandringen består af minder og refleksioner, der folder sig ud, mens man går i de københavnske stræder. Du får chancen for at reflektere over dit liv og over alt det, vi tager for givet.

”Engram” af Osynliga Teatern 20.-30. aug. fra Vor Frue Kirke

Oplev den virkeligste udgave af ”Et Dukkehjem” nogensinde med et helt almindeligt ægtepar i hovedrollen. Scenen er deres private lejlighed. Bag forestillingen står de netop Reumert-belønnede kunstnere Fix & Foxy, som har specialiseret sig i at hive virkelighedens aktører ind i scenekunsten.

”Et Dukkehjem” af Fix & Foxy og Teatergrad 27.-29. aug. i private lejligheder

Grundloven fylder 100 år. Det markeres med en kosmopolitisk manifestation foran Københavns Domhus tilsat live-DJ’ing af den banebrydende komponistduo Den Sorte Skole. Domhusets arkitektur koreograferes med videomapping, og lovtekster, politiske taler, billeder og statistikker om landets demokratiske tilstand visualiseres.

”I Demokratiets Navn” af Steen & Hejlesen 28. aug. på Nytorv

Iscenesatte og musikalske ture gennem byen

Skræp tager dig på sejltur på et flydende lydstudie. Musikerne står langs kajkanten, og deres lyd transmitteres til mixmasteren på båden, som live-komponerer et univers mikset med lyde fra havnen. Mågernes skrig blander sig med guitarens vræl. Metalliske slagtøjsskulpturer klinger som hammerslag i dokken. Skumsprøjt, vokal, propelstøj, keyboard er havnens nye soundscape – kun tilgængeligt på båden. Et symfonisk, stedsspecifikt værk med bl.a. Pierre Dørge, Jørgen Teller og Irene Becker.

”Radio Free Mermaid” af Skræp 20.-22. aug. fra Nordre Toldbod

OperaNord samarbejder med kinesiske SifenIv New Media Studio om en storslået musikdramatisk vandreforestilling, der sender dig tilbage til 1989 med Berlinmurens fald og studenteroprøret i Beijing – lige midt i Ørestad med Tietgenkollegiet som den levende ramme.

”Looking for Courage” 26.-29. aug. i Ørestad

Asphalt Piloten infiltrerer byen med gaffertape. De dukker op ud af det blå – tapekunstnerne, danserne, DJ’en – og trækker spor gennem København med deres flygtige kunst. Byen er deres lærred og materiale. De skaber urbane collager tilsat musik mixet live med byens lyde, mens danserne koreograferer, improviserer og forstyrrer hverdagens rytme. 

”Tape Riot” af Asphalt Piloten 28.-29. aug. fire ruter gennem København

Husk også, at du stadig kan fange…

10 forskellige mennesker udstillet i et glaskabinet på Strøget. 10 undtagelser fra normen.

Ceci n’est pas… af Dries Verhoeven 12.-21. aug. på Gammeltorv

12 kroppe i Refshaleøens monumentale landskab af nedbrudt industri og vild natur.

”12” af 12 performere og Kitt Johnson 13.-23. aug. på Refshaleøen

En gigantisk svævende puppe bygget af 40 km klar tape. Og som man kan kravle rundt i.

Tape Copenhagen af Numen/For Use 15.-23. aug. i Nikolaj Kunsthal

En kalejdoskopisk jungle af 100 km farverig snor skabt af de besøgende.

Snorejunglen af Karoline H. Larsen 14.-30. aug. på Skt. Thomas Plads

Sanselig vandring gennem Refshaleøens havn guidet af performere og et GPS-lydsystem.

”Phoenix” af Wunderland 16.-30. aug. på Refshaleøen

En installation af foto, collage og interventioner, der forholder sig spekulativt til byen.

Kollapsografi af Asbjørn Skou 12.-30. aug. på Christians Brygge

Åbent hus og audioguidet rundtur i barndomshjemmet hos Drengen der aldrig flytter hjemmefra.

Drengen der aldrig flytter hjemmefra 15.-16. og 22.-23. aug. på Frederiksberg Bredegade

Program: www.kit.dk

Billetsalg: www.scenebillet.dk

Om Metropolis Festival

Metropolis Festival er arrangeret af Københavns Internationale Teater og afholdes hvert andet år. I 2015 er det femte gang, at festivalen fylder byen med international kunst og performance i alle tænkelige formater. Kunsten udfordrer byens strukturer, hiver storbymennesket ud af rutinerne og forvandler København til et uforudsigeligt oplevelsesrum.

< nov 2020 >

26
26. nov. 2020 - 14:30
27
27. nov. 2020 - 06:00
27
27. nov. 2020 - 13:30 til 16:30
27
27. nov. 2020 - 15:00 til 20:00
27
27. nov. 2020 - 15:00 til 17:30
27
27. nov. 2020 - 16:00