04 Dec 2020  

KBH: Spredte skyer, 3 °C

Socialistisk 1. maj-fest på Harders

Arbejdernes Internationale Kampdag

Socialistisk 1. maj-fest på Harders

Enhedslisten i Svendborg indbyder til politiske taler, dialog og masser af musik.

01 maj 2016

Socialistisk 1. maj-fest på Harders søndag klokken 18.

Traditionen tro står Enhedslisten Svendborg som arrangør af 1. maj festen på Harders. 

Festen starter med fælles spisning, der er både kød og vegetarretter på menuen.

Der er i år tale ved Victoria Velasques, som er Enhedslistens folketingskandidat på Fyn. Én af mærkesagerne er kampen mod nedskæringspolitiken:

– Regeringen og støttepartierne har pålagt kommunerne nye milliardnedskæringer, som betyder massefyringer af offentligt ansatte og stærkt forringet tryghed for børn, ældre, syge og udsatte.

– Men der er råd til velfærd. Det kræver blot, at vi lader de rigeste og de store selskaber, der er blevet forgyldt de senere år, betale noget mere. Der er altså tale om et politisk valg. Vi vælger velfærd!

Aftenens anden taler Tarik Kale er fra Dansk Kurdisk Forening. Foreningen, der repræsenterer alle kurdiske grupper, blev stiftet i 2015. Foreningens formål er at fremme forståelse og dialog – integration og demokrati. Der er en kurdisk tradition for demokrati og mangfoldighed, som i Svendborg danner basis for diskussion og oplysning om ytringsfrihed, dansk kultur og den danske udgave af demokrati.

Efter Tarik Kales tale vil en kurdisk børnegruppe byde op til fælles kædedans.

Aftenen igennem er der musik og sang, først fællessang, hvor alle får lejlighed til at synge med på røde sange.

Dette afløses af Jan Schønemann, som synger og spiller fra sit brede repertoire. Jan Schønemann er kendt i byen for sin store betydning for det lokale musikliv som solist, underviser og igangsætter af musikalske fællesskaber.

Aftenen afsluttes på festlig vis med bandet Music Trail. Bandet består af fire garvede lokale musikere, som spiller eget materiale: Ketil Amtrup, Erik Steen Jensen, Juan Karecki og Frederik Laursen. De spiller rock med baggrund i blues, men også med inspiration fra funk og reggae.

< dec 2020 >

04
04. dec. 2020 (Hele dagen) til 05. dec. 2020 (Hele dagen)
04
04. dec. 2020 - 12:00 til 15:00
04
04. dec. 2020 - 15:00 til 17:30