21 Jan 2020  

KBH: Overskyet, 7 °C

SLAGELSE: Politisk cafémøde – om ytringsfrihed

SLAGELSE: Politisk cafémøde – om ytringsfrihed

Hen over efteråret indbyder vi til tre politiske cafémøder med aktuelle og spændende emner. Arrangør: Kommunistisk Parti, Vestsjælland.

08 okt 2019

Hen over efteråret indbyder vi til tre politiske cafémøder med aktuelle og spændende emner.

Møderne holdes under hyggelige former i et krydsfelt af foredrag, debat og erfaringsudveksling.

Der er er gratis adgang, med mulighed for at købe kaffe, kage, vand, øl eller vin.

Alle møder afholdes på Slagelse Bibliotek klokken 19:30, mødelokale 1, Stenstuegade, Slagelse.

Tirsdag den 8. oktober: Ytringsfrihed for enhver pris?

Hvad er ytringsfrihed? Har alle ytringsfrihed, og skal alle have det? Kan man misbruge sin ytringsfrihed? Oplægsholdere: Anders Sørensen, redaktør på netmediet Arbejderen.

Anders Sørensen vil i sit oplæg forsøge at tage pulsen på ytringsfriheden i dag. Hvilke begrænsninger og trusler står vi overfor som borgere?

Han vil komme ind på overvågningens psykologiske indvirken på ytrings- og forsamlingsfriheden, men vil også beskæftige sig med noget så jordnært som spørgsmålet om, hvorfor Rasmus Paludans bogafbrændinger forsvares som ytringsfrihed, mens en hårdtarbejdende bagageslæber i Københavns Lufthavn kan skabe ramaskrig, når han siger sin uforbeholdne mening til en kollega, der skider på fællesskabet.

Tirsdag den 12. november: Danmark på krigsstien

Hvorfor deltager Danmark i USA's krige? Hvad betyder vores medlemskab af NATO? Hvad bliver en EU-hærs rolle? Hvorfor er vi bange for Rusland og Kina? Hvorfor har vi ikke en stor fredsbevægelse i Danmark? Oplægsholdere: Mona Jensen, netmediet Arbejderen. Anker Schjerning, DKP.

Møderækken er arrangeret af Kommunistisk Parti, Vestsjælland. Kontakt: Nynne Pagels, telefon 26 42 88 88, e-mail: nynpa@hotmail.com