13 Aug 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 23 °C

ROSKILDE: Kampen om byen

Offentligt debatmøde

ROSKILDE: Kampen om byen

Offentligt debatmøde med Peter Schultz Jørgensen, arkitekt med speciale i byplanlægning og byudviklingsstrategier, og Henrik Stougaard, byrådsmedlem for Enhedslisten i Roskilde, i Byens Hus i Roskilde, Stændertorvet, Under Gulvtæppet, 19. september klokken 19:30. Arrangører: Kommunistisk Parti og Danmarks Kommunistiske Parti.

19 sep 2019

Jord og ejendomme er blevet strategiske steder for investeringer og opbevaring af ledig kapital.Matrikler er blevet et net til at fange penge. Hvad kommer denne skadelige udvikling fra og hvad er konsekvenserne?

En vigtig årsag er den private ejendomsret til jord, der skaber og forstærker de demokratiske, økologiske, økonomiske, regionale og sociale problemer og uligheder. Ikke mindst Københavns ramt af denne udvikling,  forstærket af den fatale beslutning om at finansiere metrobyggeriet med salg af københavnernes jord.

Samtidig har centralisering af byudviklingen i Københavns Kommune negative konsekvenser for både københavnerne og det øvrige Sjælland. Hvordan kan vi forestille os et alternativ til denne udvikling, som også påvirker Roskilde?

Denne udvikling bliver nu mødt med borger- og beboerprotester: Almen Modstand mod Ghettopakken, mod bebyggelsen af Amager Fælled og Stejlepladsen.

Men kampen mod den spekulative byudvikling er også et globalt fænomen, så borgernes organisering og modstand i New York, Berlin og Barcelona vil også blive berørt.

Det er nogle af de spørgsmål som der sættes til debat på et offentligt møde torsdag den 19. september i Byens Hus. Byplanlægger Peter Schultz Jørgensen og byrådsmedlem for Enhedslisten Henrik Stougaard lægger op til debatten.

Peter Schultz Jørgensen er byplanlægger og har arbejdet i Roskilde Kommune. Han har gennem de seneste år skrevet en række bøger med fokus på en kritisk analyse af de vilkår, som globaliseringen og neoliberalismen skaber for by og land.

Den seneste er BYERNES JORD, som beskriver, hvordan den private ejendomsret til jord skaber og forstærker de demokratiske, økologiske, økonomiske, regionale og sociale problemer og uligheder. Han har tidligere udgivet bøgerne NEW YORK OG KAMPEN OM BYEN (2013) og BYER I OPBRUD – om det anti-fælles, det fælles og det næste samfund (2017).

Peter Schultz Jørgensens nye bog BYERNES JORD kan købes til en særpris, 178,- kroner.

Henrik Stougaard er som nævnt byrådsmedlem for Enhedslisten i Roskilde Byråd og har været det i mange år. Han har i alle årene deltaget i debatten om byens udvikling og den lokale boligpolitik, men har også gennem sit mangeårige engagement i lejerbevægelsen deltaget i debatten om den gennerelle udvikling på boligområdet.

Offentligt debatmøde med Peter Schultz Jørgensen, arkitekt med speciale i byplanlægning og byudviklingsstrategier, og Henrik Stougaard, byrådsmedlem for Enhedslisten i Roskilde, i Byens Hus i Roskilde, Stændertorvet, Under Gulvtæppet, torsdag den 19. september klokken 19:30 til 21:30.

Arrangører: Kommunistisk Parti og Danmarks Kommunistiske Parti.

< aug 2020 >

13
13. aug. 2020 - 17:00 til 18:00
15
15. aug. 2020 - 17:00
20
20. aug. 2020 - 17:00 til 18:00