19 Oct 2018  

KBH: Spredte skyer, 11 °C

Rød Sommerlejr 2018 – udsolgt

Ferie

Rød Sommerlejr 2018 – udsolgt

Rød Sommerlejr løber af stablen på Svendborg Medie- og Sportsefterskole i uge 29. Udsolgt. Det er muligt at komme på venteliste.

15 jul 2018

Rød Sommerlejr er politisk sommerferie for hele familien. Det er et tilbud til dig, der er politisk aktiv i hverdagen og har lyst til at få mere perspektiv på tingene. Her kan du sammen med 150 andre, der også drømmer om et andet samfund, kombinere ferie med aktuelle politiske debatter og konkret aktivisme.

Rød Sommerlejr finder sted i uge 29 – fra den 15. til 21. juli – på Svendborg Medie- og Sportsefterskole. Her mødes man for at styrke fællesskabet på tværs af alder, køn og partibog.

Som altid sætter lejren fokus på en række aktuelle politiske temaer.

Det hårde opgør om OK18 vil naturligvis være et af hovedtemaerne på årets sommerlejr.

Solidaritetspagten, den brede solidaritet fra arbejdspladserne i den private sektor og befolkningens store støtte til de offentligt ansattes krav og kamp er utroligt vigtige og giver inspiration til kommende kampe.

– Dansk Arbejdsgiverforening og de offentlige arbejdsgivere angriber de frie forhandlinger og arbejderklassens aktionsret. Det er helt efter EU’s anbefalinger. De ønsker at underminere de kollektive overenskomster og svække fagbevægelsen. Samtidigt flyder milliarderne ud af statskassen for at finansiere både oprustning og endeløse skattelettelser til de bedst økonomisk stillede, siger Jørgen Petersen, fra Kommunistisk Parti, der arrangerer Rød Sommerlejr.

Vi har indbudt et fagligt panel, der vil lægge op til en fremadrettet diskussion. Du er indbudt til at tage del i debatten.

>> MERE OM DEBATTEN

Lavtlønskapitalisme

Lejren vil også stille skarpt på de voksende udfordringer på det danske arbejdsmarked. Løn og arbejdsforhold presses af både social dumping og den såkaldte platformsøkonomi, der breder sig i stadigt flere brancher.

Tusinder af mennesker mister den faste tilknytning til arbejdsmarkedet. De har hverken en fast løn eller arbejdsplads. De er ikke dækket af overenskomster, ikke organiseret i en fagforening og har mistet retten til både feriepenge og løn under sygdom.

– Der er nok mange, der tror, at fænomenet ”working poor” er noget, der findes i Tyskland og Østeuropa. Virkeligheden er, at det allerede er i Danmark. Derfor vil vi diskutere både de faglige udfordringer og erfaringer, og hvilke krav der må stilles politisk, siger Jørgen Petersen.

På lejren lægger vi op til en diskussion af, hvordan der kan skabes et stærkt modspil til lavtlønskapitalismen, og hvordan vi kan styrke sammenholdet og den fælles kamp ved at bygge videre på de positive erfaringer fra både OK17 og OK18, slutter Jørgen Petersen.

EU-modstanden

Hvordan kan unionsmodstanden styrkes og kampen for daxit vindes?

Et andet hovedtema på sommerlejren bliver udviklingen af EU-modstanden. Efter brexit er der nye muligheder for unionsmodstanden – også i Danmark. Fra Bruxelles barsles med nye forslag om mere union. Tilhængerpartierne i Folketinget arbejder for at trække Danmark med i Europas Forenede Stater.

Dansk udtræden af EU er både en mulighed og nødvendighed, men hvordan? Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen og Karen Sunds fra Kommunistisk Parti vil på lejrens sidste dag lægge op til denne vigtige diskussion.

Karl Marx

I år er det 200 år siden, Karl Marx blev født. Op gennem 1800-tallet udviklede Marx sin teori og deltog selv aktivt i udviklingen af den spæde arbejderbevægelse. Marxismen er i dag en integreret del af grundlaget for vor tids kommunistiske partier. Vi lægger op til en diskussion af marxismen, og hvad den kan bruges til i dag.

De særligt interesserede har mulighed for at fordybe sig mere i Marx og marxismen over to eftermiddage. Her vil en gæst fortælle om mødet med marxismen, og hvad den kan bruges til i dag.

Andre emner er også til debat på lejren, blandt andet boligpolitik, fagligt ungdomsarbejde og Norden i det globale imperialistiske magtspil.

Og Klaus Fink fra Kommunistisk Parti bruger et par timer torsdag eftermiddag til at fortælle om, hvordan matematikken både kan være sjov, smuk og æstetisk, og hvordan matematikken er en nødvendighed for demokratiet og menneskehedens overlevelse.

Sport og kultur

Rød Sommerlejr er meget mere end politik. Der er masser af sport og kultur. Onsdagen bruges til en udflugt til kunstneren Jens Galschiøts værksted i Odense. De fleste eftermiddage kan man være med i kulturværkstedet og arbejde med både sang, musik og skuespil.

I år vil værkstedet arbejde med den rige danske kultur, som er skabt i kampen for national selvbestemmelse, imod oprustning og krig, og som senest under OK18 viste både livskraft og slagkraft.

Der er også rundbold-turnering, bålaften, cabaret, fællessang og pubquiz på programmet. Fredag aften siger deltagerne farvel til lejren og hinanden med en afslutningsfest med god mad og underholdning.

Det er Kommunistisk Parti, der arrangerer Rød Sommerlejr, men lejren er åben for alle interesserede. Her deltager både kommunister, medlemmer af andre venstrefløjspartier samt mange, der står udenfor partierne. Lejren samler mennesker i alle aldersklasser fra hele landet.

Det er også for børn

Børnene er en helt central del af Rød Sommerlejr. Her deltager mange børnefamilier og bedsteforældre med børnebørn.

For børn mellem cirka tre og elleve år er der en særlig børnelejr. Yngre børn kan være med sammen med en forælder. Hvert år har børnelejren et særligt tema, der er hemmeligt, indtil lejren starter. De seneste år har børnene været middelalderfolk, indianere eller Robin Hood og hans slæng.

Børnene er ude det meste af tiden uanset vejret. De laver kostumer og våben, synger, danser, laver mad over bål og meget andet.

For de større børn mellem cirka 11 og 15 år er der en særlig pionerlejr med mange forskellige aktiviteter. Og der er også særlige aktiviteter for unge.

Andet praktisk

Priser: Voksne 1800 kroner per person i dobbeltværelse. Unge under 18 år, studerende, pensionister og arbejdsløse: 1300 kroner. Børn 0-2 år gratis, børn 2-15 år: 500 kroner. Tillæg for enkeltværelse: 500 kroner. Dagsprisen er 400 kroner.

Alle deltagere giver en hånd med i løbet af ugen for at sikre den praktiske afvikling af lejren.

Du kan tilmelde dig på info@kommunister.dk eller på telefon 3020 0320. Der er fællestransport fra København. Pris tur/retur: 550 kroner, børn 3-15 år 275 kroner, børn under tre år gratis. Tilmeld dig fællestransport ved tilmelding.

< okt 2018 >

19
19. okt. 2018 - 11:30 til 14:00
20
20. okt. 2018 - 11:00
22
22. okt. 2018 - 11:00 til 13:00
23
23. okt. 2018 - 19:00
23
23. okt. 2018 - 19:00
23
23. okt. 2018 - 19:00 til 21:00