20 Sep 2020  

KBH: Overskyet, tåge, 12 °C

ONLINE: Samtale om Cuba og corona

ONLINE: Samtale om Cuba og corona

Dansk-cubanske Henrik Theil i samtale med Arbejderens redaktør Anders Sørensen og med læserne. Livestreames på Facebook og YouTube.

05 okt 2020

Mange af Arbejderens læsere fulgte nysgerrigt med, da dansk-cubanske Henrik Thejl fra april til august skrev sine 14 reportager hjem fra Cuba med fokus på vilkårene under coronapandemien.

Reportagerne, som gav et indblik i hverdagslivet i Cuba under corona, lod læserne møde Henriks to piger Linn og Linet.

Pigerne er hjemme i Cuba, hvor de nu går i skole, men Henrik er en tur i Danmark, og Arbejderen har inviteret ham til en samtale med Arbejderens redaktør Anders Sørensen og med læserne, så nu inviterer vi dig til at møde Henrik!

Samtalen bliver livestreamet på Facebook og på YouTube mandag den 5. oktober klokken 17.

Det vil være muligt for seerne at stille spørgsmål og input i løbet af samtalen.

Som i Danmark og andre lande, oplever Cuba også en stigning i smittetallene her i september.

Men Cuba hører til blandt de lande, som har håndteret covid-19 med færrest menneskelige omkostninger. Landet har således holdt coronarelaterede dødsfald nede omkring 100.

På mødet vil Henrik forklare, hvordan det socialistiske Cuba har håndteret pandemien. Han vil redegøre for Cubas sundhedsvæsen i almindelighed og coronaindsatsen i særdeleshed – herunder komme ind på den medicin, som Cuba bruger, og den covid-19-vaccine, som i disse uger afprøves på 676 cubanere.

Dertil kommer den enestående beretning om Cubas hjælp til bekæmpelsen af corona i andre lande, hvor over 3000 cubanske læger og sygeplejersker har været/er udsendt til godt 30 lande.

Du behøver ikke forberede dig til mødet. Det er bare om at klikke ind mandag den 5. oktober klokken 17 og kigge med.

Men hvis du vil læse eller genlæse nogle af Henrik Thejls reportager fra Cuba, så finder du en samlet oversigt i den seneste.