24 Sep 2020  

KBH: Spredte skyer, 18 °C

Møde i Maribo om solidarisk udligning mellem fattige og rige kommuner

Pressemeddelelse

Møde i Maribo om solidarisk udligning mellem fattige og rige kommuner

Enhedslisten Lolland indbyder til debat i Café Victoria, Lollands Centret 26, 22. maj klokken 19.

22 maj 2019

Pressemeddelelse om en solidarisk udligning.

Fattige kommuner bliver fattigere, rige kommuner rigere. Denne tendens skal stoppes. Når Lolland Kommune påtager sig stadig større sociale opgaver, skal det store samfund, staten, til lommerne. Derfor efterlyses en solidarisk udligningsreform, der kan skabe et helt Danmark med lige vilkår for alle borgere.

Enhedslisten Lolland har derfor arrangeret et møde i Café Victoria, Lollands Centret 26, Maribo, onsdag den 22. maj klokken 19:00 med deltagelse af borgmester Holger S. Rasmussen og Chr. Juhl (Ø) fra Enhedslisten. Begge debattører giver deres bud på en solidarisk udligning.

Vi vil her stille debattørerne over for følgende to spørgsmål:

  • Hvordan sikrer vi en solidarisk udligning mellem kommunerne?

  • Hvordan sikrer vi, at en ny regering tager fat om dette emne til gavn for alle kommuner, der påtager sig store sociale opgaver?

Enhedslisten Lolland vil fastholde dette emne. Hvis der dannes en regering med Mette Frederiksen i spidsen, vil vi indkalde til et møde med deltagelse af Holger S. Rasmussen, Chr. Juhl og den kommende indenrigsminister. Vi vil sikre os, at der foretages en rodbehandling af det nuværende, pilskæve udligningssystem til gavn for et Danmark med samme handlerum for alle kommuner og alle borgere i landet.

Enhedslisten har lavet et udspil til en solidarisk udligningsreform. Slå op under søgeord: Enhedslisten solidarisk udligningsreform.

Arrangør: Enhedslisten Lolland.