18 Sep 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 25 °C

Kurdistan kommer til København

Filmfestival

Kurdistan kommer til København

Copenhagen Kurdish Film Festival i Cinemateket.

07 mar 2018

For syvende år i træk kan du opleve, hvordan Copenhagen Kurdish Film Festival til foråret bringer Kurdistan til København. Fra den 7. til 11. marts overtager festivalen Asta Bar i Cinemateket for at give unik indsigt i ikke blot kurdiske film, men også den rige kultur og den virkelighed, det kurdiske folk lever under.

Copenhagen Kurdish Film Festival bringer den kurdiske filmkultur nærmere det danske samfund og bidrager til en nuanceret forståelse af nogle af regionens kulturelle, sociale og politiske problematikker. Den kurdiske filmindustri er i rivende udvikling og er blevet kunstarten, som sætter billeder på fortællinger fra Mesopotamiens landskaber, historie, kultur, brister og melankolske toner.

FRA IDENTITETSSØGEN TIL FRIHED

I fem dage vil vi med film og andre spændende indslag føre publikum – gengangere som nye gæster – gennem et spændende og farverigt festivalprogram spækket med kunst- og spillefilm, kortfilm og dokumentarer, instruktørbesøg og debatter!

Årets premierefilm er spillefilmen Zer, der handler om en ung mands rejse efter sin bedstemors oplevelse af den berygtede Dersim-massakre og hvordan han i sin søgen efter hendes fortid finder sig selv.

Det spændende og farverige festivalprogram byder på bl.a. på kortfilmen A Special Guest og dokumentaren No Friends but the Mountains, suppleret med fornemt instruktørbesøg af den prisbelønnede Kae Bahar. Den anmelderroste instruktør Apo W. Bazidi’s dokumentar Resistance is Life er ligeledes en del af programmet, for ikke at nævne Bawer Aydins kortfilm Kozalak, der åbner dørene op for et liv i tvangsægteskab.

Traditionen tro sætter filmfestivalen fokus på en mærkesag, der binder an til både filmkulturen og til den virkelighed, der lige nu udspiller sig i Kurdistans fire dele. I år dedikerer vi filmfestivalen til frihed – et privilegium som ikke alle er født med.

VELKOMMEN TIL KURDISTAN

Vi bringer Kurdistan til Asta Bar i Cinematekets kælderetage, som under festivalen bliver omdannet til hyggelig lounge med kurdisk musik og traditionelle dekorationer. I bedste kurdisk stil vil der blive serveret gratis te og kaffe inden hver visning. Fordelt på de forskellige dage vil der også blive budt på musikalsk underholdning og traditionelle kurdiske retter i snack-udgaver.

Arrangørerne fra FOKUS-A udtaler:

– Formålet med filmfestivalen er at udbrede interesse og forståelse for Kurdistan og regionens kulturelle, sociale og politiske virkelighed gennem filmkunstens magiske evne til at bringe folk nær.

Filmentusiaster bekendt med den kurdiske filmindustri vil opleve dens hastige udvikling både æstetisk og kunstnerisk, mens der venter nye gæster unikke oplevelser af ambitiøse talenter og autenticitet i form såvel som indhold.

Vi glæder os til at byde jer velkommen og håber at kunne leve op til tidligere års herlige stemning og store publikumsdeltagelse. I Cinemateket kan du møde filmfestivalens frivillige og arrangører fra Forbundet for Kurdiske Studerende og Akademikere (FOKUS-A).

For filmprogram og billetter: http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Serie.aspx?serieID=15532

Velkommen!

Forbundet for Kurdiske Studerende og Akademikere (FOKUS-A)

Info: www.FOKUS-A.dk

< sep 2018 >

19
19. sep. 2018 - 19:00 til 21:00
19
19. sep. 2018 - 19:30 til 21:30
20
20. sep. 2018 - 17:00
20
20. sep. 2018 - 19:00
21
21. sep. 2018 (Hele dagen)