23 Jan 2021  

KBH: Overskyet, dis, 1 °C

KØBENHAVN: Marx Nu! 2019: Magt og Modsætning

KØBENHAVN: Marx Nu! 2019: Magt og Modsætning

Selskab for Marxistiske Studier indbyder til konference på DPU, Aarhus Universitet, Tuborgvej 164, København, den 4. og 5. oktober. Tilmelding senest 27. september.

04 okt 2019

Selskab for Marxistiske Studier inviterer med glæde for fjerde år i træk til konferencen Marx Nu! – denne gang på DPU i København og med temaet "Magt og Modsætning."

Magt indeholder (altid) modsætninger. Magten har historisk skabt og benyttet sig af modsætninger – mellem klasser og køn, mellem folkeslag og i racialiserede hierarkier. Men modsætningsforhold kan komme til udtryk i såvel politiske som begrebslige spændinger, og de to sider kan spille sammen og spejle sig i hinanden. Med årets tema ønsker vi at udforske begge aspekter, både konkrete historiske og politiske spor samt teoretiske og abstrakte aspekter.

Sammen ønsker vi altså at undersøge mulighederne for marxistiske perspektiver på magtbegreber og samfundsmæssige modsætningsforhold. Hvilke marxistiske magtforståelser kan vi trække på i dag, og hvordan kan forskellige (marxistiske og ikke-marxistiske) forståelser af magt komplimentere hinanden?

Konferencen foregår 4. oktober klokken 13-21 og 5. oktober klokken 10-17 på DPU, Aarhus Universitet, Tuborgvej 164, København. Tilmeldingsfrist: 27. september.

Læs mere og tilmelding