24 Sep 2020  

KBH: Spredte skyer, 18 °C

KØBENHAVN: Kursus i marxismens verdensanskuelse

Kursus

KØBENHAVN: Kursus i marxismens verdensanskuelse

Kursusrækken Kommunistiske Kurser starter op. Møde 1: Marxismens verdensanskuelse. Oplæg ved Magnus Møller Ziegler. Sted: Hillerødgade 30 A, klokken 19 til 21. Arrangør Kommunistisk Parti København.

30 jan 2020

Verden – eller rettere: kapitalismen – er af lave, og der er brug for et helt andet samfundssystem. Men hvordan kommer vi derhen?

Kommunistisk Parti i København inviterer nu til en åben kursusrække hen over vinteren, hvor der bliver mulighed for at gå i dybden med kommunisternes teori og ideologi og dermed også med vejene til at skabe grundlæggende samfundsforandringer.

Kommunistiske Kurser, som kursusrækken hedder, starter 30. januar. Her lægges der ud med temaet “Marxismens verdensanskuelse”. På de kommende møder behandles temaer som imperialismen og verden i dag, marxistisk økonomi, arbejderklassens organisering og det kommunistiske parti, og kursusrækken slutter med et møde om, hvad det vil sige at være kommunist i dag.

– Kurserne er især henvendt til jer, der er nye i den politiske kamp, og som afsøger et fastere ståsted og i udgangspunktet er interesseret i den ideologi og teori, som kommunisterne baserer sig på, siger Lotte Rørtoft-Madsen, der er tovholder på kursusrækken. Men, understreger hun, andre interesserede er naturligvis også velkomne.

Hvert kursus varer to timer og består af oplæg og efterfølgende spørgsmål og debat. Der forudsættes ikke læst tekster på forhånd, men på hvert kursus gives der inspiration til, hvor man kan læse mere om marxismen-leninismen som teori og praksis.

Tilmelding er ikke nødvendig, men har du spørgsmål, eller ved du allerede nu, at du gerne vil deltage, så skriv gerne til lotteror@gmail.com.

Kommunistiske Kurser

Torsdag den 30. januar klokken 19-21. Marxismens verdensanskuelse. Magnus Møller Ziegler.

Mandag den 24. februar klokken 19-21. Imperialismen og verden i dag. Jørgen Petersen.

Tirsdag den 17. marts klokken 19-21. Marxistisk økonomi. Lotte Rørtoft-Madsen.

Tirsdag 14. april klokken 19-21. Klasser, klassekamp og arbejderklassens organisering. Arne Cheller.

Torsdag den 14. maj klokken 19-21. Kommunist i dag. Anders Sørensen.

Alle kurser finder sted i Hillerødgade 30A, Nørrebro i København.