24 Sep 2020  

KBH: Spredte skyer, 18 °C

KØBENHAVN: Klimabevægelsen – hvad nu?

Status på klimakampen

KØBENHAVN: Klimabevægelsen – hvad nu?

Debat i Hillerødgade 30A, klokken 16:30. Repræsentanter fra Den Grønne Studenterbevægelse, NOAH og Extinction Rebellion gør status.

28 jan 2020

Arbejderen indbyder til debat under overskriften: Klimakampen – hvad nu? Det sker tirsdag den 28. januar klokken 16:30 i Hillerødgade 30A i København.

John Holten-Andersen, medlem af NOAH's bestyrelse og blogger på Arbejderen, Sofie Bruus Hansen, studerende og aktiv i Den Grønne Studenterbevægelse og blogger på Arbejderen, og Nynne Nielsen, aktiv i Extinction Rebellion, vil sammen gøre status på klimakampen og give bud på, hvordan bevægelsen bør udvikle sig fremover.

2020 bliver et travlt år for alle klimaaktivister:

Til november mødes verdens ledere til endnu et klimatopmøde i FN. Her skal landene – for første gang i fem år – genbekræfte deres nationale klimamål og melde ud, om de vil hæve ambitionsniveauet og bidrage til at nedbringe verdens samlede CO2-udslip.

Herhjemme er politikerne blevet enige om en dansk klimalov, der bliver fremsat i Folketinget i næste måned.

Udenfor FN’s klimatopmøder og Christiansborg stimler flere og flere klimaaktivister sammen for at kræve klimahandling nu!

Klimabevægelsen har startet det nye år med en fælles kampagne: Hvér fredag det næste halve år vil klimaaktivister troppe op udenfor et ministerie og kræve klimahandling og en ambitiøs klimahandlingsplan.