02 Jun 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 15 °C

KØBENHAVN: Happening for en langsigtet psykiatriplan

Demonstration/ny bog

KØBENHAVN: Happening for en langsigtet psykiatriplan

Aktivistgruppen #VærdigPsykiatriForAlle med over 5.000 medlemmer arrangerer en landsdækkende happening på Christiansborg Slotsplads, tirsdag den 22. oktober klokken 14:20-16:00. Deltagerne mødes klokken 13:30 ved Hovedbanegården. Ny bog præsenteres. Link til video.

22 okt 2019

Psykisk syge rådgiver politikerne i ny bog

Skab lighed i sundhedsvæsenet med en langsigtet psykiatriplan. Det koster, men det koster mere at lade være.

Aktivistgruppen #VærdigPsykiatriForAlle med over 5.000 medlemmer arrangerer en landsdækkende happening på Christiansborg Slotsplads, tirsdag den 22. oktober kl. 14:20-16:00.

Medlemmer af gruppens styregruppe skal mødes med Folketingets formand Henrik Dam Kristensen og blandt andet give ham bogen ”Veje til en Værdig Psykiatri for Alle”, der indeholder 400 sider med forslag til, hvordan psykiatrien kan forbedres – i form af breve fra både patienter, personale og pårørende.

Bogen blev også sendt som gave til centrale politikere den 10. oktober på Sindets Dag – og den bliver ved et foretræde for Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg torsdag den 24. oktober overrakt til udvalgets medlemmer. 

Et af rådene i bogen lyder sådan her:

“Der er brug for, at du som politiker medvirker til en øget lighed i sundhedsvæsenet. Psykiske sygdomme er lige så uforskyldte som somatiske lidelser, men det afspejles ikke i behandlingstilbuddene og opfølgningen. Jeg oplever en psykiatri i god udvikling, men den er langsom, og der er seriøst brug for mindre berøringsangst, en saltvandsindsprøjtning og en ordentlig langsigtet plan med fokus på forskning, vidensdeling og medinddragelse. Det koster, men det koster mere at lade være. Så se det som en investering i fremtiden. Velbehandlede patienter er fantastiske bidragsydere til vores fælles samfund”.

Forfatter Karin Dyhr, som har stået for udgivelsen, siger:

– I bogen får den enkelte mulighed for at blive hørt, og der er repræsentanter for såvel forskere som forskellige former for behandlere, pårørende og mennesker ramt på sindet. Diversiteten i holdninger og oplevelser viser et stort behov for, at der lyttes til den enkelte.

Overlæge og græsrod Mikkel Rasmussen, der i foråret tog initiativ til at danne aktivistgruppen #VærdigPsykiatriForAlle, siger om arrangementet:

– På samme måde som fællesskabet blev styrket ved vores første happening den 1. juni på tværs af diagnoser og ståsted, håber jeg, at vi med hjerter, argumenter og møder i øjenhøjde kan skubbe yderligere på til en mere #VærdigPsykiatriForAlle i Danmark. Jo mere viden og erfaring vi kan give videre til Folketinget, desto bedre lovgivning og retmæssig økonomisk prioritering på området kan vi håbe på”.

Her er programmet for happeningen:

13.30 Vi mødes ved Hovedbanegården.

13.45 Vi går til Christiansborg – Dj Helle Zebitz spiller på scenevognen.

14.20 Velkommen på pladsen!

Tale:

Landsformanden for Landsforeningen Autisme.

Heidi Pernille Thamestrup.

Tale:

Formanden for Dansk Psykolog Forening.

Eva Secher Mathiasen.

15.00 Overrækkelse til Folketingets formand.

Om bogen:

Mikkel Rasmussen, , græsrod.

Stine Linnemann om kunstværket.

15.20 Oplæsning fra bogen:

Forfatter, foredragsholder og græsrod.

Karin Dyhr.

Tale:

Formanden for SPOR.

Helle Cleo Borrowman.

Tale:

Bestyrelsesmedlem Psykiatrifonden.

Tine Lindhardt Roux.

16.00 Tak for denne gang!

Imellem talerne spiller Dj Aviaja Regina Antonia Larsen.

>> Se video om happeningen

< jun 2020 >

03
03. jun. 2020 - 17:00 til 19:00
04
04. jun. 2020 - 17:00 til 18:00
05
05. jun. 2020 - 08:00 til 18:00