01 Jun 2020  

KBH: Skyfrit

KØBENHAVN: Dobbeltkoncert med to røde kor

Pressemeddelelse

KØBENHAVN: Dobbeltkoncert med to røde kor

Oktoberkoret og berlinerkoret Ernst Busch-Chor i Timotheuskirken i Valby lørdag den 2. november kl. 15. Gratis adgang.

02 nov 2019

Efter en succesrig koncertturne i september i Palæstina på den israelsk besatte vestbred er Oktoberkoret klar til en dobbeltkoncert med berlinerkoret Ernst Busch-Chor i Timotheuskirken i Valby lørdag den 2. november kl. 15.

De to kor har i flere år haft venskabelig forbindelse, og ved koncerten i kirken vil korene optræde hver for sig og sammen. Oktoberkoret vil især lægge vægt på det program, som blev fremført i Palæstina, hvilket indbefatter tre arabiske sange sunget på originalsproget.

Netop disse sange – de to palæstinensiske nationalsange Fidai og Mawtini samt børnesangen Atouna el Toufoule – vakte enorm begejstring ved koncerterne, hvor koret optrådte i Nablus på Al-Qud universitet, i flygtningelejren Askar, i Nablus Child Cultural Center og på rådhuset i byen Qualqilia.

Ernst-Busch-Chors repertoire er traditionelle arbejder, freds- og solidaritetssange, men også folkesange og sange hentet fra den klassiske musik. Koret blev oprettet i den hedengangne arbejder- og bondestat DDR i 1973, overlevede murens fald, og med til Danmark er mere end 60 sangere. Koret ledes af 36-årige Daniel Selke.

Oktoberkoret blev oprettet i 1976 oprindeligt som et kor under Danmarks Kommunistiske Parti, men er i dag bredt politisk funderet med rødder i venstrefløjen og har i dag 30 aktive sangere. Korets faste dirigent er Jørgen Allan Christiansen.

Ved koncerten bliver Oktoberkoret akkompagneret af den græske bouzoukivirtuos Christos Farmakis, rumænske Carmen Mezei på klaver og danske Lars Bo Svendsen på guitar.

Christos Farmakis er uddannet i komposition på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har gang i en stor international karriere sammen med kvartetten Kottos, der spiller ”folkemusik fra et land der ikke eksisterer”. Christos har valgt at flytte tilbage til Grækenland sammen med kone og barn ”fordi det blæser for meget i Danmark.” Når han ikke turnerer rundt i verden sammen med Kottos, komponerer han ny musik i sit hjemland.

Carmen Mezei er klassisk uddannet på “Gheorghe Dima” Musik Akademi, Transylvania, Cluj- Napoca i Rumænien. Hun underviser i klaver på eliteplan på Østerbro Musikskole og spiller i et kammermusikensemble sammen med den ungarske cellist Suzanne Szolnoki og med den australske klarinettist Darren Howard.

Lars Bo Svendsen har akkompagneret Oktoberkoret ved flere koncerter på rytmeguitar, og har desuden optrådt både som solist og med en duo. Lars Bo er til daglig musiklærer.

Der er med støtte Valby Lokaludvalg gratis adgang til koncerten.

Tid: Lørdag den 2. november kl. 15

Sted: Timotheuskirken, Christen Bergs Alle 5, Valby

< jun 2020 >

04
04. jun. 2020 - 17:00 til 18:00
05
05. jun. 2020 - 08:00 til 18:00
09
09. jun. 2020 - 19:30 til 21:00
11
11. jun. 2020 - 10:00 til 14. jun. 2020 - 23:00