28 Feb 2021  

KBH: Ingen skyer af betydning, dis, 2 °C

KØBENHAVN: Demo: Stop den humanitære krise og krigen i Tigray

KØBENHAVN: Demo: Stop den humanitære krise og krigen i Tigray

Foreningen af Tigrayaner i Danmark afholder demonstration for at stoppe den humanitære krise og krigen i Tigray (Etiopien). Den starter klokken 12 på Christiansborg Slotsplads og slutter foran de Forenede Arabiske Emiraters ambassade i København.

22 jan 2021

Af arrangørerne

Vi skriver denne pressemeddelelse for at informere pressen og invitere alle de danske medier til at rapportere om vores demonstration, der afholdes fredag den 22. januar 2021 kl. 12:00 – 16:00 med start på Christiansborg Slotsplads og slutter foran de Forenede Arabiske Emiraters ambassade i København. Demonstrationen er arrangeret af Foreningen af Tigrayaner i Danmark.

I flere måneder har vi, danskere og herboende etiopiere med oprindelse fra Tigray, levet i frygt for vores familie og bekendte som bor i Tigray-regionen, i det nordlige Etiopien. I knap tre måneder har regionen været isoleret fra omverdenen uden telefon- og internetforbindelse, og vi kan ikke kontakte vores familie.

Nobels fredspris-modtager, Etiopiens premierminister Abiy Ahmed Ali har beordret sin hær til at føre krig mod Tigrays regionale regering den 4. november 2020. Der føres krig i hele regionen undtagen enkelte byer. Der er ingen elektricitet, mad-, vand- og medicinforsyning. Ingen adgang til sygehus, egne penge i banken, telefonlinje og internet.

Omkring 65.000 mennesker er flygtet til Sudan (herunder er majoriteten børn og kvinder), over 2,3 millioner mennesker er blevet internt fordrevet i Tigray og har brug for akut humanitær nødhjælp (50 % af dem er børn) og over 4,3 millioner har brug for basale forsyninger.

Vi holder demonstrationen for at gøre opmærksom på den alvorlige humanitære krise i Tigray og for at øge danskernes bevidsthed om katastrofen. Vi opfordrer alle til at give en hånd for at løse krisen i Tigray og for at afslutte den igangværende krig, der stadig hærger regionen.

Vores krav er at:

1. krigen og al voldelige handlinger i Tigray skal stoppes øjeblikkeligt.

2. en korridor for humanitær hjælp skal åbnes.

3. alle offentlige tjenester skal restaureres.

4. udenlandske tropper skal ud af Tigray.

5. De Forenede Arabiske Emiraternes regering skal stoppe sin støtte til krigen i Tigray.

6. der skal gives adgang til uafhængige undersøgelse af krigsforbrydelser begået i Tigray.

7. den folkevalgte Tigrays regionale parlament og Tigrays regering skal administrere regionen.

Alle skal lægge diplomatisk pres på Nobels fredspris-modtager, premierminister Abiy Ahmed Ali for at stoppe den humanitære krise og krigen i Tigray. Ved at gøre dette kan vi forhåbentlig forhindre den truende og Rwanda?konfliktlignende, blodige borgerkrig, masseflugt til nabolandene, flygtningekatastrofer og etnisk udrensning i Etiopien.

< feb 2021 >

28
28. feb. 2021 - 17:00 til 17:45

< mar 2021 >

01
01. mar. 2021 - 17:00
04
04. mar. 2021 - 11:00 til 05. mar. 2021 - 19:00