16 Apr 2021  

KBH: Let skyet, 9 °C

KØBENHAVN: Demo i solidaritet med det kurdiske folk

KØBENHAVN: Demo i solidaritet med det kurdiske folk

Christiansborg Slotsplads, klokken 14. Nu er tiden inde til at sige STOP til Erdogan og til at stille krav til Tyrkiet om at stoppe deres krig mod det kurdiske folk og det kurdiske folks leder.

26 feb 2021

Af arrangørerne

Den tyrkiske præsident Erdogan har valgt at føre en aggressiv væbnet kamp mod kurderne i Tyrkiet, Syrien og Irak.

Det kurdiske samfund er dybt bekymret for tilstanden for den legitime kurdiske folkeleder (vores tids Nelson Mandela) Abdullah Öcalan, som de sidste 22 år har siddet i total isolation på fængselsøen Imrali. Abdullah Öcalans isolation og rettigheder er ringere end de yderst kritisable forhold, som Mandela levede under på Robben Island. Öcalan har været afskåret fra at tale med sine advokater og familie i mange år. Ingen ved, hvordan det reelt står til med hans helbred, da Erdogans fascistregime intet vil oplyse om hans tilstand. Der er grund til stor bekymring, da Öcalan er nøglen til fredsprocessen mellem Tyrkiet og det kurdiske folk.

Politiske fanger i Tyrkiet (i 120 fængsler) har fra den 27. november 2020 i protest mod den forværrede isolering af Abdullah Öcalan og deres bekymring for Öcalans helbred iværksat en dødssultestrejke (en sultestrejke uden slutdato).

Abdullah Öcalan, er nøglen til løsningen af den kurdiske sag og nøglen til, at demokratiseringsprocessen i Tyrkiet kan få succes til at udvikle sig i retning af et mere frit og demokratisk Tyrkiet.

Den tyrkiske stats aggression med Erdogan i spidsen er i disse dage eskaleret voldsomt. Den voldsomme optrapning skyldes det nederlag, Tyrkiet netop har oplevet i byen Gare. Her angreb det tyrkiske militær kurdiske områder og dræbte i den forbindelse 13 af deres egne statsborgere, som PKK havde til fange.

De tyrkiske myndigheder løj i første omgang og sagde, at de 13 dræbte var kurdere, men da PKK offentliggjorde identiteten af de døde, var Tyrkiet nødt til at fortælle sandheden. Disse 13 personer var alle højtstående tyrkisk militærpersonale, som i krigen mellem PKK og Tyrkiet var taget til fange.

Det pro-kurdiske parti HDP har gentagne gange kritiseret den tyrkiske regering og Erdogan for at fravælge en diplomatisk dialog med PKK i et forsøg på at få gidslerne frigivet. Regeringens svar på HDP’s kritik og opfordring har i stedet været masseanholdelser i 40 provinsbyer. I alt 217 personer er blevet anholdt, heraf flere politikere fra HDP og menneskerettighedsforkæmpere. Der er desuden ni HDP-parlamentsmedlemmer, som har fået frataget deres politiske immunitet.

Nu er tiden inde til at sige STOP til Erdogan og til at stille krav til Tyrkiet om at stoppe deres krig mod det kurdiske folk og det kurdiske folks leder.

Vi opfordrer på det kraftigste de internationale institutioner, herunder FN og EU, til at indføre sanktioner over Tyrkiet, så man kan presse Tyrkiet til at stoppe deres drab og undertrykkelse af det kurdiske folk samt at løslade Öcalan.

Vi opfordrer alle venner af det kurdiske folk, demokrater, humanister og fredselskere til at møde op og vise solidaritet med det kurdiske folks kamp.

Mød op til demo på Christiansborg Slotsplads på fredag den 26. februar klokken 14.

Med venlig hilsen

SEVE Kurdisk kvindeforening

Den Demokratiske Kurdiske Forsamling i Danmark

FEY-KURD (Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark)

< apr 2021 >

16
16. apr. 2021 - 12:00 til 14:00
18
18. apr. 2021 - 15:00 til 16:00
19
19. apr. 2021 - 13:00 til 15:00
19
19. apr. 2021 - 19:00 til 21:00
20
20. apr. 2021 - 13:00 til 15:00
21
21. apr. 2021 - 10:00