20 Jun 2019  

KBH: Overskyet, 19 °C

Horserød-Stutthof Foreningen indbyder til nytårskur

Horserød-Stutthof Foreningen indbyder til nytårskur

Mølle Allé 26, Valby. Kim Jezus Henriksen underholder, og Leif Bork Hansen fra “Bedsteforældre for asyl” holder tale.

Leif Bork Hansen.
FOTO: Bente Jæger
1 af 1
26 jan 2019

Horserød-Stutthof Foreningen indbyder til nytårskur lørdag den 26. januar klokken 12:00 hos 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening, i kantinen, Mølle Allé 26, Valby.

Underholdning ved Kim Jezus Henriksen. Gæstetaler er Leif Bork Hansen fra “Bedsteforældre for asyl”. Som sædvanligt vil der være smørrebrød. Pris for deltagelse og spisning: 100 kroner. Drikkevarer til 10 kroner per genstand – øl, vin, sodavand og rom.

Tilmelding til annettecopenhagen@gmail.com eller på telefon 52 48 79 54 – gerne sms.

Om Bedsteforældre for asyl

“Bedsteforældre for asyl” blev stiftet i oktober 2007 og er en tværpolitisk græsrodsbevægelse, som protesterer mod den danske regerings asylpolitik med ugentlige manifestationer samt et stort og stædigt engagement mod de skiftende regeringers asylpolitik.

Bevægelsen har blandt andet en lægegruppe, og dens manifestationer har givet genlyd landet over.

For eksempel blev der trukket overskifter, da de den 20. november 2014 sang “Barndommens land” fra tilskuerrækkerne i Folketinget, samtidig med at de smed løbesedler ned i salen og derved afbrød sidstebehandlingen af endnu en stramning af asyllovgivningen. Det resulterede i bøder til de implicerede.

De har ligeledes haft en imponerende succes med at samle penge ind til hjælp for de, som ikke selv har råd til familiesammenføring, samt juridisk, praktisk og støtte til beboerne på udrejse- og asylcentrene.

Leif Bork Hansen blev kendt sidst i 1990'erne for at begå civil ulydighed ved at hjælpe 29 afviste serbiske asylansøgere med at gå under jorden. Dermed overtrådte præsten udlændingeloven, og han blev ved Retten i Lyngby i 1999 som den første nogensinde idømt en betinget dom på 20 dages hæfte for at skjule flygtninge. Han blev efterfølgende sigtet igen, idet han indsamlede penge til flygtninge.