16 Jul 2019  

KBH: Spredte skyer, 11 °C

Global Marijuana March i København

Fri hash-bevægelse

Global Marijuana March i København

Den 18. udgave af marchen starter på Christiania.

07 maj 2016

Pressemeddelelse fra Hampepartiet og Fri Hash Bevægelsen

Så er der Global Marijuana March i København - Lørdag den 7. maj 2016

Det er en International begivenhed, som foregår i adskillige lande og kontinenter over hele kloden samtidigt. Det er foreløbigt optalt at der er march i 872 forskellige byer fra over 80 forskellige nationer, på denne dag.

Fri Hash Bevægelsen og Hampepartiet har været med siden den første march i 1999, så det er 18. gang vi går for Fri Cannabis.

Start på Christiania klokken 13. Inden afgangen er der to talere. Den ene laver cannabis meditationer og den anden er en mor. Bagefter er der lidt musik med De tabte børns klub, til at varme op på.

Der er afgang klokken 14. Traditionen tro vil Idiotet passe på os og guide os sikkert igennem trafikken. Klaus Trier Tuxen fra Hampepartiet og Jazz Malaika vil fungere som konferencier. På udturen er der musik af DJ Simba Kulala assisteret af Bushdada, og sangerinden Misshell vil synge et nummer eller tre for os.

Hvad er der så sket siden sidste år? Næsten halvdelen af alle stater i USA har frigivet medicinsk cannabis. Fire stater har fået det totalt legaliseret, også til rekreativt brug.

Efter det er blevet frit er produktudviklingen eksploderet. Cannabis kan jo indtages på mange andre måder end ved rygning, og i dag findes der både spiselige og drikkebare produkter, foruden damp i stedet for rygning. Så nu kan man på ingen måde sige det er usundt.

Det eneste positive der er sket i Danmark siden sidste march er, at Alternativet har stillet et forslag om frigivelse af medicinsk cannabis.

Derfor er den første taler er Rune Jørgensen fra Alternativet.

Det er gået igennem Sundhedsudvalgets første behandling. Næsten alle politiske partier i folketinget er positivt indstillet over for det, så vi må håber, det går igennem de to sidste behandlinger, for så bliver der fri medicinsk cannabis herhjemme. 

Det skal også nævnes som en positiv ting, at partiet SF nu er kommet med på at frigive cannabis.

Temaet for Marijuana Marchen 2016 er medicinsk cannabis, fordi der er så meget fokus på det for øjeblikket. Vi er selv grønne Læger og Sygeplejersker. Derfor må du gerne komme i hvid kittel eller andet der kan associeres med sundhedsvæsenet.

Det ville være et godt første skridt at få fri medicinsk cannabis, men det endelig mål er selvfølgelig en totalt frigivelse af cannabisplanten. Det gælder egen dyrkning og rekreativt brug. Vores motto i år er: Cannabis er MEGET mere end medicin.

Der er en tale af Nicolai Oster fra LAU, som nu bor nu i Schweiz. Han vil fortælle os om forholdende dernede, hvor det næsten også er frit.

I Europa går det også fremad flere steder, foruden Schweiz er der selvfølgelig Holland og Portugal. Senest har Tjekkiet frigivet cannabis til medicinsk brug (og egen dyrkning af 4 planter). Spanien er også godt på vej mod en legalisering. 

I Danmark går det den modsatte vej, men det undrer vel ingen. Blandt andet har politikere foreslår en storoffensiv mod Pusher Street/Green Light District igen. Endnu engang tror de at cannabishandlen kan stoppes, men det kan den ikke.

Vi går til Usundhedsministeriet for at vise hvor utilfredse vi er med manglen på medicinsk cannabis, før der kommer en total legalisering af cannabis. Her er der en tale af lægen Tina Horsted, der lige har åbnet sin egen klinik i Farvergade.

Yderligere vil Rikke Jakobsen fra Medicinsk Cannabis Forening Danmark tale om årets tema.

Derefter går vi til Berlingske media og igen vil vi protestere mod at cannabis kaldes for "narko". Vi opfordrer dem til at fremhæve flere positive ting, foreksempel at det kan bruges som medicin, i stedet for altid kun at køre på det negative.

Vi stopper ved Israels Plads, hvor der er taler af nogle kulturpersonligheder såsom filosoffen Michael Jourdan, skuespilleren Britta Lillesøe og poeten Gordon Flink. Der er også lidt musik leveret af Jarl Smart

Så går vi tilbage til Christiania igen. På hjemturen spiller Kaka og Young Blood Sound System.

I Danmark er der en massiv hetz mod bilister som har THC i blodet. De risikerer nemt at kørekortet bliver taget til trods for, at det er flere dage og uger siden de indtog cannabis. Derfor stopper vi på hjemvejen ved Domhuset på Nytorv, hvor advokat Morten Kamp vil fortælle om hans retssager hvor han har fået frikendt flere bilister med THC i blodet.

Når vi kommer tilbage til Christiania er der After Party på Nemoland og flere andre steder. På Nemolands scene er der musik med gode gamle Stig Møller, Peter Ingemann og Grev Lyhne. Bagefter er der Fri Galaxe og Corre Carmino, Zee og Ebenezer, MOVE, og flere andre.

Arrangementet slutter klokken 23.00.

< jul 2019 >

17
17. jul. 2019 - 17:00 til 19:00
19
19. jul. 2019 - 15:00 til 23:00
21
21. jul. 2019 - 16:00 til 18:00
24
24. jul. 2019 - 17:00 til 19:00
30
30. jul. 2019 - 16:00 til 31. jul. 2019 - 23:45
31
31. jul. 2019 - 17:00 til 19:00